Po devíti letech bude mít budějovická nemocnice vlastní kuchyni

„Po letech, kdy investice nemocnice směřovaly zejména do zkvalitnění medicínské péče a podařilo se tak vytvořit špičková pracoviště vybavená moderní technikou, chceme zásadním způsobem vylepšit i ostatní provozy. Intenzivně pracujeme například na vybudování vlastní kuchyně, která začne fungovat letos po prázdninách v pavilonu T 14,“ říká místopředseda představenstva Nemocnice České Budějovice Martin Bláha.
Kuchyně bude sloužit zhruba pro 1200 pacientů a 800 zaměstnanců. „Znamená to určitě zlepšení stravy pro pacienty, jídelna bude fungovat daleko pružněji než dříve,“ poznamenal Antonín Vorel, vedoucí stravovacích služeb. Dělníci nyní dokončují novou varnu, přípravna studené kuchyně je již hotová. V létě se plánuje instalace vybavení a od září se bude vařit již v plném provozu.
Ke kvalitativnímu posunu ve stravování by mělo přispět také nové bistro, které bude fungovat v objektu nemocničního parku v sousedství pavilonu C. „Pacienti, zaměstnanci a návštěvníci nemocnice si zde budou moci vybrat ze sortimentu lehkých a zdravých pochutin. V nabídce bistra se počítá rovněž s ovocnými či zeleninovými saláty, zdravými zákusky a pečivem či nabídkou, která bude odpovídat sezónnosti. Chybět nebude ani dobrá káva,“ vysvětluje manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců Iva Nováková. Otevřeno zde bude každý den a provozní doba pokryje čas snídaní, obědů i odpoledních svačin. Kromě vnitřních prostor, kde své místo najde i dětský koutek, bistro nabídne také sezení na přilehlé terase.
Diskuse k článku