Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci


Ingredience:
8 vuřtů (špekáčků), 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 stroužky česneku. 1 červená paprika, 1 l vody, 500 ml kvasného octa, 2 polévkové lžíce krystalového cukru, 1 kávová lžička soli, 1/2 kávové lžička nového koření, 1 kávová lžička pepře, 2 větvičky libečku, 5 bobkových listů
Postup:
Nejprve si připravím nálev. Svařím v 1 litru vody 500 ml kvasného octa, 2 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku nového koření, 2 větvičky libečku a 5 bobkových listů. Necháme vychladnout. Oloupeme 8 vuřtů. Oloupat je musíme vždy, aby se chuť svařeného nálevu dostala dovnitř vuřtů. Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, společně s cibulí a paprikou. Vrstvíme do důkladně omyté sklenice a skladujeme v chladu.
• Můj tip: Přidat do sklenice k utopencům můžete nakládané cibulky nebo kozí rohy.
Tak dobrou pikantní povánoční chuť!
Vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku