Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci - Jižní Čechy Teď!
Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci - Jižní Čechy Teď!
Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci - Jižní Čechy Teď!
29. 12. 2019 8:14

Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci

Zobrazit galerii (2)
Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci
Po svátcích, kdy je všude plno sladkého cukroví, přijdou utopenci vhod. I když pravda je, že čím déle jsou naložení, tím lepší. Takže když je naložíte dnes, ke konzumaci nebudou úplně na Silvestra, ale tak za tři týdny. To je ideální doba k rozležení. Určitě přijdou i v novém roce k chuti...

Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci - Jižní Čechy Teď!

 

 

Ingredience:
8 vuřtů (špekáčků), 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 stroužky česneku. 1 červená paprika, 1 l vody, 500 ml kvasného octa, 2 polévkové lžíce krystalového cukru, 1 kávová lžička soli, 1/2 kávové lžička nového koření, 1 kávová lžička pepře, 2 větvičky libečku, 5 bobkových listů

Postup:
Nejprve si připravím nálev. Svařím v 1 litru vody 500 ml kvasného octa, 2 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku nového koření, 2 větvičky libečku a 5 bobkových listů. Necháme vychladnout. Oloupeme 8 vuřtů. Oloupat je musíme vždy, aby se chuť svařeného nálevu dostala dovnitř vuřtů. Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, společně s cibulí a paprikou. Vrstvíme do důkladně omyté sklenice a skladujeme v chladu.

• Můj tip: Přidat do sklenice k utopencům můžete nakládané cibulky nebo kozí rohy.

Tak dobrou pikantní povánoční chuť!

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.