Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Třídní koncert ZUŠ

    pondělí 27.1 17:00 - Vimperk, ZUŠ

    Koncert nástrojů: fagot, flétna, klarinet, saxofon.

  • Ladislav Špaček - Etiketa není věda

    pondělí 27.1 19:00 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Etiketa není věda aneb O etiketě vážně i vesele.

Zobrazit všechny události
 

Po sladkých Vánocích přijdou k chuti utopenci

Po svátcích, kdy je všude plno sladkého cukroví, přijdou utopenci vhod. I když pravda je, že čím déle jsou naložení, tím lepší. Takže když je naložíte dnes, ke konzumaci nebudou úplně na Silvestra, ale tak za tři týdny. To je ideální doba k rozležení. Určitě přijdou i v novém roce k chuti...

 

 

Ingredience:
8 vuřtů (špekáčků), 2 červené cibule, 2 bílé cibule, 2 stroužky česneku. 1 červená paprika, 1 l vody, 500 ml kvasného octa, 2 polévkové lžíce krystalového cukru, 1 kávová lžička soli, 1/2 kávové lžička nového koření, 1 kávová lžička pepře, 2 větvičky libečku, 5 bobkových listů

Postup:
Nejprve si připravím nálev. Svařím v 1 litru vody 500 ml kvasného octa, 2 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku nového koření, 2 větvičky libečku a 5 bobkových listů. Necháme vychladnout. Oloupeme 8 vuřtů. Oloupat je musíme vždy, aby se chuť svařeného nálevu dostala dovnitř vuřtů. Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, společně s cibulí a paprikou. Vrstvíme do důkladně omyté sklenice a skladujeme v chladu.

• Můj tip: Přidat do sklenice k utopencům můžete nakládané cibulky nebo kozí rohy.

Tak dobrou pikantní povánoční chuť!

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    To je ta správná volba.

    Vloženo 30.12.2019 14:48:18

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Též chilli tomu neuškodí. Osobní poznatek: čím lepší vuřt, tím hůř se oloupává.

    Vloženo 29.12.2019 08:54:03

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace