RANČ ESADERA – dobré jídlo a pití, ideální zastávka při výletu pěšky i na kole - Jižní Čechy Teď!
27. 5. 2021 13:55

RANČ ESADERA – dobré jídlo a pití, ideální zastávka při výletu pěšky i na kole

RANČ ESADERA – dobré jídlo a pití, ideální zastávka při výletu pěšky i na kole
RANČ ESADERA – dobré jídlo a pití, ideální zastávka při výletu pěšky i na kole
Zobrazit galerii (4)
RANČ ESADERA – dobré jídlo a pití, ideální zastávka při výletu pěšky i na kole
Na dohled od Písku, uprostřed přírody a na cyklotrase 1049, leží Ranč Esadera. Jedná se o sportovně relaxační areál, který se nachází v malebné krajině na levém břehu řeky Otavy. Sympatický areál mezi Malými Nepodřicemi a Zátavím v klidném prostředí u lesa může být ideálním cílem zastávky při pěší túře nebo výletu na kole, ale dostat se k němu můžete i autem po příjezdové cestě právě z Malých Nepodřic. Místo bez problému najde také GPS navigace ve vašem mobilu.

RANČ ESADERA – dobré jídlo a pití, ideální zastávka při výletu pěšky i na kole - Jižní Čechy Teď!

„Otevřeno máme denně, na čepu jsou naraženy čtyři druhy piva, jídlo vaříme z kvalitních surovin od regionálních dodavatelů, nikoli z polotovarů, jak je to dnes běžné v areálech našeho typu,“ říká provozovatel Martin Valenta. Z dobrot, které tu bude možné okusit, jmenuje například nakládané sýry, krevetový špíz, panenku s chřestem, candáta v koprovém přelivu, Caesar nebo krevetový salát a další, nechybí ani domácí dipy třeba k batátovým nebo zeleninovým hranolkám. Samozřejmostí jsou domácí dezerty, jako Panna Cotta, zmrzlinové a tvarohové poháry nebo ovocné koláče. Zaujmout může návštěvníky také domácí limonáda.
„Lidé, kteří si nejsou jisti, co je u nás čeká, by se měli podívat na recenze, které nám hosté píší na Facebooku nebo na Googlu,“ říká přesvědčivě Martin Valenta. Otevírací doba restaurace je od 11 do 23 hodin, jídlo si můžete objednat do 22 hodin.
Provozovatelé Petra a Martin Valentovi, kteří v areálu celoročně bydlí, mají malou dceru, takže také nezapomínají na děti návštěvníků. Využít mohou houpačky, skluzavku a pískoviště nebo dětský koutek v restauraci. Provozovatelé lákají také na nevšední podívanou v podobě kynologického výcviku. Areál je hojně využíván kynologickými skupinami, takže když budete mít štěstí, lze zde vidět nácvik atraktivních psích disciplín.
V areálu je navíc dostupné ubytování v pokojích a chatkách. „Chatky postupně rekonstruujeme tak, že i v mínus 20 stupních Celsia v nich udržíme pokojovou teplotu. Areál je proto ideálním místem například pro firemní akce, večírky, školení nebo teambuilding,“ říká Martin Valenta.
Historie objektu, kde dnes funguje Ranč Esadera, sahá do 70. let minulého století, kdy zde fungoval dětský tábor. V roce 2010 došlo k výrazné rekonstrukci a přestavbě objektu na rekreační areál. Martin a Petra Valentovi provozují Ranč Esadera od počátku minulého roku, během krátké doby ho však stihli výrazně zrenovovat do současné podoby a netají se tím, že jsou připraveni ve svém úsilí pokračovat. „Naším nepsaným pravidlem je, že každý rok musí být na první pohled vidět, že se u nás něco zlepšilo, opravilo nebo vybudovalo,“ říká Petra Valentová.
Jeden zajímavý příběh se skrývá také v jejich kuchyni. Tu vede Jiří Tieftrunk, bývalý šéfkuchař z hotelu v Mladé Boleslavi, který byl vlivem koronaviri vloni na jaře uzavřen „Pan Tieftrunk k nám tehdy přišel pouze na dočasnou výpomoc. Jenže hotel, kde pracoval, už znovu po pandemii neotevřel, takže se Jirka rozhodl k nám vrátit. Je to profík, nedáváme mu proto žádné mantinely, má od nás volnou ruku pro svou práci,“ říká Martin Valenta. A nutno dodat, že na jídelním lístku je to znát.
Ranč Esadera zve na speciální akci – do neděle 30. května čepujeme nové dvanáctistupňové pivo Král Šumavy z Vimperského pivovaru. Každý, kdo k nám v tomto týdnu dorazí, dostane první pivo zdarma jako pozornost podniku. -PR-

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.