Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Příběh projektu - kasárna

    Úterý 22.10 17:30 - Písek, Knihovna

    Beseda s architektem.

  • České tajemno

    Úterý 22.10 19:00 - Strakonice, Rytířský sál

    Nejtajemnější domácí záhady.

Zobrazit všechny události
 

Recept na víkend: Vyzkoušejte banánový chlebíček

Občas mi přijde, že kupuji banány jen proto, aby mi zčernaly v kuchyni na stole. Když je vidím v obchodě, dostanu na ně chuť, ale jakmile je dám doma do misky na ovoce, chuť na banán se ztratí neznámo kam. Pro tyhle případy mám skvělý recept na vláčný banánový chlebíček, který poslouží jako skvělá svačina nebo snídaně a zužitkujete přezrálé banány.

 

Suroviny: 235 g hladké mouky, 130 g krupicového cukru, 4 velmi zralé banány + 1 kus podélně rozkrojeného zralého rovnějšího banánu na ozdobení, 3 lžíce rozpuštěného medu, 2 velká vejce, 115 ml rostlinného oleje, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, půl lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, 4 lžičky kakaa, kapka rumu do těsta.

Postup: Nejdříve si rozmačkám banány vidličkou ve velké misce, přišlehám vajíčka, cukr, kakao, med, olej a nakonec přidávám po troškách i mouku smíchanou s kypřícím práškem, jedlou sodou a solí. Nakonec kápnu rum a důkladně promíchám. Formu na chlebíček si vyložím pečícím papírem, naliji těsto a na vrch dám podélně rozkrojený banán na ozdobu. V předehřáté troubě peču cca 60 - 70 minut na 165 stupňů Celsia. Že je chlebíček pečený poznáte, když doprostřed zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou.

• Můj tip: Podávejte k snídani s domácí marmeládou.

Vaše Jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace