Recept na víkend: Vyzkoušejte banánový chlebíček


Suroviny: 235 g hladké mouky, 130 g krupicového cukru, 4 velmi zralé banány + 1 kus podélně rozkrojeného zralého rovnějšího banánu na ozdobení, 3 lžíce rozpuštěného medu, 2 velká vejce, 115 ml rostlinného oleje, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, půl lžičky jedlé sody, půl lžičky soli, 4 lžičky kakaa, kapka rumu do těsta.
Postup: Nejdříve si rozmačkám banány vidličkou ve velké misce, přišlehám vajíčka, cukr, kakao, med, olej a nakonec přidávám po troškách i mouku smíchanou s kypřícím práškem, jedlou sodou a solí. Nakonec kápnu rum a důkladně promíchám. Formu na chlebíček si vyložím pečícím papírem, naliji těsto a na vrch dám podélně rozkrojený banán na ozdobu. V předehřáté troubě peču cca 60 – 70 minut na 165 stupňů Celsia. Že je chlebíček pečený poznáte, když doprostřed zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou.
• Můj tip: Podávejte k snídani s domácí marmeládou.
Vaše Jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku