Restaurant Mace a Martin Svatek v novém seriálu Zdeňka Pohlreicha

Další soutěžící restaurace jsou z Olomouce, Poděbrad, Horních Jirčan, Kutné Hory a několik jich je z Prahy. Rozděleny jsou do šesti kategorií podle charakteru restaurace a během soutěžního večera se vždy dvě utkají o postup.
Šéfkuchař táborského restaurantu Mace Martin Svatek prozradil, že jeho podnik je zařazen v kategorii Zážitková restaurace. Natáčení v Táboře proběhlo před dvěma týdny a soupeřem restaurantu Mace je podnik Salabka v pražské Tróji, kde šéfuje Petr Kunc, usilující o michelinskou hvězdu. „Na natáčení u nás dostalo pozvání třicet hostů, kteří přicházeli během dvou hodin, a naším úkolem bylo jim podat tříchodové menu. Vybírat si mohli ze dvou předkrmů, dvou hlavních chodů a dvou dezertů. Zdeňka Pohlreicha bylo všude plno, sledoval, jak u nás vypadá běžný provoz, ptal se hostů, jak jim chutná. Stejně pak probíhalo i natáčení v restauraci Salabka. Celý ten pořad je příjemný a pozitivní, ale postoupit samozřejmě může jen jeden. O postup jsme se pak střetli v Next dooru v Imperialu u Zdeňka Pohlreicha,“ popsal Martin Svatek.
Táborákům určitě neunikne, že mezi podávanými dezerty v Mace bude i zdejší hit – čokoládová koule plněná zmrzlinou. Název Mace – což je anglicky palcát, dostala restaurace v hotelu Palcát loni v létě a Martin Svatek se zde postupně vrací i k oblíbeným akcím jako je třeba Kuchařské dostaveníčko. Minulý pátek se v kuchyni Mace restaurantu potkalo pět známých kuchařů – vedle Martina Svatka Pavel Sapík, David Šašek, Jaroslav Viktora a Jan Horák. „Bylo příjemné vidět plnou restauraci hostů, kteří milují dobré jídlo,“ zmínil Martin Svatek a slíbil, že Kuchařské dostaveníčko nebylo poslední.
Diskuse k článku