Restaurant Mace a Martin Svatek v novém seriálu Zdeňka Pohlreicha - Jižní Čechy Teď!




Restaurant Mace a Martin Svatek v novém seriálu Zdeňka Pohlreicha - Jižní Čechy Teď!
3. 3. 2023 14:18

Restaurant Mace a Martin Svatek v novém seriálu Zdeňka Pohlreicha

JIŽNÍ ČECHY – Od 8. března začne televize Nova v hlavním večerním čase vysílat nový pořad Pohlreichův souboj restaurací. Celkem se utká dvanáct zajímavých podniků, které si hlavní protagonista vybral buď proto, že je zná nebo na ně dostal tip. A napínavé klání to bude i pro Jihočechy. Ve dvanáctce soutěžících restaurací jsou jihočeské hned tři – Mace restaurant v táborském hotelu Palcát, kde šéfuje Martin Svatek, zájezdní hostinec U Jiskrů ve Kbelnici na Strakonicku, který tu provozuje další známý šéfkuchař Martin Jiskra, a v neposlední řadě Sůl a řepa, oblíbená restaurace šéfa Pavla Drdela ve Strakonicích Na Zborově.

Restaurant Mace a Martin Svatek v novém seriálu Zdeňka Pohlreicha - Jižní Čechy Teď!

Další soutěžící restaurace jsou z Olomouce, Poděbrad, Horních Jirčan, Kutné Hory a několik jich je z Prahy. Rozděleny jsou do šesti kategorií podle charakteru restaurace a během soutěžního večera se vždy dvě utkají o postup.

Šéfkuchař táborského restaurantu Mace Martin Svatek prozradil, že jeho podnik je zařazen v kategorii Zážitková restaurace. Natáčení v Táboře proběhlo před dvěma týdny a soupeřem restaurantu Mace je podnik Salabka v pražské Tróji, kde šéfuje Petr Kunc, usilující o michelinskou hvězdu. „Na natáčení u nás dostalo pozvání třicet hostů, kteří přicházeli během dvou hodin, a naším úkolem bylo jim podat tříchodové menu. Vybírat si mohli ze dvou předkrmů, dvou hlavních chodů a dvou dezertů. Zdeňka Pohlreicha bylo všude plno, sledoval, jak u nás vypadá běžný provoz, ptal se hostů, jak jim chutná. Stejně pak probíhalo i natáčení v restauraci Salabka. Celý ten pořad je příjemný a pozitivní, ale postoupit samozřejmě může jen jeden. O postup jsme se pak střetli v Next dooru v Imperialu u Zdeňka Pohlreicha,“ popsal Martin Svatek.

Táborákům určitě neunikne, že mezi podávanými dezerty v Mace bude i zdejší hit – čokoládová koule plněná zmrzlinou. Název Mace – což je anglicky palcát, dostala restaurace v hotelu Palcát loni v létě a Martin Svatek se zde postupně vrací i k oblíbeným akcím jako je třeba Kuchařské dostaveníčko. Minulý pátek se v kuchyni Mace restaurantu potkalo pět známých kuchařů – vedle Martina Svatka Pavel Sapík, David Šašek, Jaroslav Viktora a Jan Horák. „Bylo příjemné vidět plnou restauraci hostů, kteří milují dobré jídlo,“ zmínil Martin Svatek a slíbil, že Kuchařské dostaveníčko nebylo poslední.

Libuše Kolářová
Libuše Kolářová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.