Rybník Bezdrev patřil v sobotu rybářským slavnostem






Na rybníku s rozlohou téměř 425 hektarů a hrází dlouhou 400 metrů se konal výlov posledních několik dní. V sobotu mohli pod ruce rybářů nahlédnout návštěvníci tradičních rybářských slavností, které se těší velké popularitě. I letos akce přilákala přilákala stovky lidí, korzovaly podél hráze a užívaly si sobotního dne.
Na hrázi nechybělo pódium, kde vystoupili dětský sbor z hlubocké základní školy s názvem Slavíčci, děti i dospělé bavila country kapela Patrola. Své kuchařské dovednosti zde ukázal známý šéfkuchař Vladimír Tůma, který zde dělal kapra na perníkové omáčce. Ve stáncích bylo k dispozici občerstvení i drobné suvenýry. Milovníci ryb mohli ochutnat rybí polévku, kapří guláš, kapří, štičí a candátí hranolky.
Na akci nechyběl ani ředitel Rybářství Hluboká nad Vltavou Vladimír Kaiser, který si dosavadní průběh pochvaloval. „Jsem spokojený. Nebude to žádný extra výlov, ale i tak to bude dobré,“ narážel na to, že i s jarním výlovem vytáhnou rybáři z Bezdreva zhruba 280 tun ryb. „Lovíme kromě kapra i malé množství candátů, štik, amurů, sumců, vše, co si zákazník žádá na vánoční stůl,“ řekl s tím, že kapr z Bezdreva bude vánoční ryba pro Čechy a Slovensko. Dodal, že při jeho koupi by zákazníky pro víc peněz do peněženek sahat neměli. „Hlubočtí rybáři zdražovat nebudou,“ uvedl.
Živo bylo v sobotu i na Loveckém zámku Ohrada, který v tento den nabízel komentované prohlídky expozice. S rybářem a kurátorem podsbírky rybářství Alešem Škrabánkem si zájemci povídali o výlovech rybníků, vidět tu mohli ale třeba i ukázky nepůvodních a invazivních druhů ryb. Malí i velcí návštěvníci poměřili svoje znalosti v rybářském kvízu, jaké mají rybářské dovednosti si mohli ověřit i prakticky.
Diskuse k článku