Sladké potěšení - Míša dort - Jižní Čechy Teď!
Sladké potěšení - Míša dort - Jižní Čechy Teď!
Sladké potěšení - Míša dort - Jižní Čechy Teď!
2. 4. 2020 15:46

Sladké potěšení – Míša dort

Zobrazit galerii (2)
Sladké potěšení – Míša dort
Česká variace na americký cheesecake, to je tvarohový Míša dort. A když tvarohový, tak do náplně použijeme rovnou tři čtvrtě kila tvarohu.

Sladké potěšení - Míša dort - Jižní Čechy Teď!

Suroviny:

Na korpus: 3 vejce – bílky a žloutky zvlášť, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce holandského kakaa, 1 velký panák rumu, malá špetka soli

Na krém: 3 vaničky tučného tvarohu, cukr moučka dle chuti, 1/2 vanilkového pudinku bez vaření Olé, 1 kelímek šlehačky 33 %

Na polevu: 60 g hořké čokolády, 1 lžíce másla

Postup: Nejprve si rozehřeji troubu na 175 stupňů Celsia. Dortovou formu vyložím pečícím papírem. V jedné misce si vyšlehám bílky do tuhého sněhu a zatím odložím stranou. V druhé misce vyšlehám žloutky s cukrem do pěny, přiliji olej a rum. Do směsi proseji mouku s kypřícím práškem a kakaem. Nyní vmíchám bílkový sníh a špetku soli. Pozor, sníh do směsi vmíchám opatrně vařečkou, v žádném případě už nešlehám metličkami. Vzniklé těsto upeču v dortové formě v rozehřáté troubě cca 12 minut. Po upečení nechám vychladnout.

Nyní přijde na řadu krém. Na ten si v misce vyšlehám tvaroh, Olé, cukr a šlehačku (šlehačku není třeba šlehat zvlášť) a ihned ho rovnoměrně navrstvím na připravený korpus. Na konec zaliji čokoládou s máslem, kterou jsem si rozehřála nad vodní lázní. Dort nechám minimálně dvě hodiny odležet v lednici a můžu podávat.

• Můj tip

Pokud dezert budete podávat jen dospělým, můžete korpus před plněním krémem provlhčit několika kapkami rumu.

vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.