Spokojení zákazníci nominovali restauraci U Dvou koček - Jižní Čechy Teď!
před 2 hodinami

Spokojení zákazníci nominovali restauraci U Dvou koček

TÁBOR – Restaurace U Dvou koček ve Svatošově ulici na Starém městě patří téměř dvanáct let mezi oblíbené podniky v Táboře. Před pár dny k ní putovalo ocenění Spokojený zákazník. Uděluje jej Sdružení českých spotřebitelů na základě informací od místní a podnikatelské správy, živnostenských úřadů i zákazníků samotných. Certifikáty se předávají na Krajském úřadu v Českých Budějovicích a za restauraci ocenění přebíral Milan Hulan. Podniká společně s Josefem Svatkem. Oceněno bylo 19 jihočeských firem.





Na začátku svého podnikání jste zmínil Palcát…

V roce 1996 jsem se vrátil z Lipna zpátky do Tábora a pronajmul jsem si v Hotelu Palcát prostory po bývalých potravinách. Udělal jsem tam velkou třípatrovou diskotéku a tím to v Táboře celé začalo. Pracoval jsem tam třináct let, měl jsem pronajatou restauraci, gril bar, salonky, provozoval jsem i sál s plesy. Mým společníkem byl Jiří Krejčí, od kterého jsem se hodně naučil a za to mu nesmírně děkuji.

Kdy začala vaše etapa U Dvou koček?

Po nějaké době byl Palcát na prodej a věděl jsem, že tam zůstat nechci. Začal jsem sledovat jiné možnosti a restaurace U Dvou koček byla v té době taky na prodej. S bývalou majitelkou jsme se domluvili, že podnik odkoupím. Podobně jsem tenkrát koupil i restauraci U Rytíře, kterou jsem provozoval dvanáct let. Fungovala úspěšně, až loni jsme ji prodali, protože už toho bylo hodně.

S čím se v gastronomii perete nejvíc?

Práce v gastronomii je teď opravdu náročná, psychicky, fyzicky i finančně. Ten, komu se daří, má můj respekt. Se zaměstnanci je to věčný koloběh, ale poslední rok máme velké štěstí – ve všech našich provozovnách máme stabilní tým. Máme tři provozy, dvě jídelny a restauraci U Dvou koček. Celkem třicet jedna zaměstnanců, což je dnes hodně. Když má ale člověk dobré lidi, může dělat svou práci v klidu a je to pak vidět.

Na jídelníčku máte klasiku i minutky. Co je podle vás tím, co k vám lidi nejvíc láká?

Vaříme hlavně klasická hotová jídla – svíčkovou, guláš, řízky se salátem. Ale děláme i minutky, třeba steaky. Jídelní lístek je docela široký. Mrzí mě, že k nám tolik nechodí úředníci z radnice, ale třeba se to změní.

Jaká zpětná vazba se k vám dostává?

Myslím, že máme dobré jméno. Nejen tady v Táboře. Jezdí k nám lidé z celé republiky. Často slýchám větu: my jdeme na jistotu, do Dvou koček. To se poslouchá moc dobře.

Jak jste zprávu o ocenění Spokojený zákazník vnímal?

To je pro mě pořád záhada. Dodnes nevím, kdo nás přihlásil. Nedokážu dotyčného vypátrat. Každopádně mu chci moc poděkovat, udělalo mi to velkou radost.

Vedete tři provozy. Jak to celé vypadá z pohledu každodenního fungování?

Fungujeme skoro dvanáct let. V jídelnách denně uvaříme kolem tisíce jídel a restaurace má rezervace až do konce roku. Styl restaurace je husitský, inspirovaný středověkými krčmami.

Restaurace nese název U Dvou koček, ale firma se jmenuje Palcát. Jak ta kombinace vznikla?

Jako firma vystupujeme pod názvem Restaurant Palcát, protože jsem ji zakládal ještě v době, kdy jsem působil v Palcátu. Letos bude mít firma třicet let a pořád si drží stabilitu. Podle mě je takových firem v dnešní době opravdu málo.

Nikola Tvrdíková
Nikola Tvrdíková

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.