DOBROTY: Polévka z pečených rajčat a paprik
Má velice intenzivní vůni i chuť, kterou polévce dodá to, že zeleninu předem upečete v troubě. Doba přípravy je sice delší, ale uvidíte, že výsledek bude stát za to.
Rozehřejte si troubu na 230 stupňů. Vyložte si pekáč pečicím papírem a dejte do něj 1 oloupanou cibuli, rozkrojenou na půl, 700 g očištěných a a napůl nakrájených masitých rajčat a 5 červených paprik, také očištěných a nakrájených. Pekáč se zeleninou dejte do rozpálené trouby a pečte 40 minut.
Po upečení nechejte vychladnout a pak z rajčat a paprik sloupněte slupky.
Zeleninu dejte do hrnce, přidejte šťávu z jednoho citronu, 500 ml zeleninového vývaru a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vařte 20 minut.
Po ovaření rozmixujte a dochuťte 1 lžičkou balzamikového octa a 1 lžící třtinového cukru. Povařte.
Servírujte s opečenou bagetkou a trochou zakysané smetany. Ozdobit můžete čerstvým oreganem.
Dobrou chuť!

Diskuse k článku