Táborský Festival chleba doplnil zdravý guláš




Zobrazit galerii
(5)

TÁBOR - Druhý ročník Festivalu chleba uspořádal dnes v sále společenského centra Univerzita táborský AromaClub Jaroslavy Vomáčkové a Petra Pospíšila spolu s Martinem Dvořákem. Současně vyhlásili soutěž o nejlepší domácí chléb. Setkala se s ohlasem i úspěchem. Loni na první ročník dorazilo pět soutěžních chlebů, tentokrát osmnáct.
Kromě nabídky z oblasti zdravé výživy a dalších zdraví prospěšných produktů čekaly na návštěvníky také přednášky. „Mám akce Jarky Vomáčkové moc ráda. Přednášky mají úžasnou atmosféru. Mě nejvíc zaujala přednáška o koření,“ svěřila se Olga Kosová z Vlásenice. A pochválila i všechny soutěžní chleby. Řada návštěvníků využila nabídky, že si mohou vzorky chlebů odnést v sáčku domů, nakonec zbyly jen vymetené talíře.
Zájemci mohli ochutnat také makrobiotický guláš, který uvařil Petr Pospíšil. Místo masa v něm byly kousky tofu. Akci si nenechalo ujít na 70 návštěvníků.
V Táborsku si ve středu můžete přečíst, čí chléb vyhrál u poroty a u publika a také co dalšího chystá táborský AromaClub.
Diskuse k článku