Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky - Jižní Čechy Teď!
Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky - Jižní Čechy Teď!
Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky - Jižní Čechy Teď!
29. 12. 2019 8:17

Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky

Zobrazit galerii (2)
Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky
K oslavám konce roku patří i u nás samozřejmě obložené chlebíčky. Podělím se o moje dva oblíbené recepty na pomazánky. Jsou rychlé, jednoduché a hlavně chutné. Na našem rodinném stole zmizí mezi prvními.

Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky - Jižní Čechy Teď!

Křenová pomazánka

Suroviny: 1 pomazánkové máslo, 4 lžíce majonézy, cca 5 cm nastrouhaného čerstvého křenu, malá hrst posekané petrželky + na ozdobu (šunku, sýr, kyselou okurku a petrželku)

Postup: V misce si vyšlehám pomazánkové máslo s majonézou a postupně zašlehám i ostatní ingredience. Pomazánku nechám chvilku odpočinout v lednici než ji začnu podávat.

Chlebíček na salátě

Suroviny: 250 g šunky s vysokým podílem masa, 1 červená cibule, 150 g goudy, 4-5 ks kyselých okurek, 1 pomazánkové máslo, 3 lžíce majonézy + na ozdobu (šunka, vysočina, vajíčko, kyselá okurka, cibulka)

Postup: Cibulku i okurky nakrájím nadrobno. Šunku a sýr nasekám na malé kostičky. Pomazánkové máslo opět vyšlehám s majonézou a smíchám s ostatními ingrediencemi. Nechám odležet do druhého dne. Chutě se propojí a salát bude chutnější.

Teď už jen dobrou chuť a vykročte tou správnou nohou s chlebíčkem v ruce do Nového roku.

vaše jihočeská kuchařka Karolína

 

 

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.