Tipy jihočeské kuchařky Karolíny na chlebíčky


Křenová pomazánka
Suroviny: 1 pomazánkové máslo, 4 lžíce majonézy, cca 5 cm nastrouhaného čerstvého křenu, malá hrst posekané petrželky + na ozdobu (šunku, sýr, kyselou okurku a petrželku)
Postup: V misce si vyšlehám pomazánkové máslo s majonézou a postupně zašlehám i ostatní ingredience. Pomazánku nechám chvilku odpočinout v lednici než ji začnu podávat.
Chlebíček na salátě
Suroviny: 250 g šunky s vysokým podílem masa, 1 červená cibule, 150 g goudy, 4-5 ks kyselých okurek, 1 pomazánkové máslo, 3 lžíce majonézy + na ozdobu (šunka, vysočina, vajíčko, kyselá okurka, cibulka)
Postup: Cibulku i okurky nakrájím nadrobno. Šunku a sýr nasekám na malé kostičky. Pomazánkové máslo opět vyšlehám s majonézou a smíchám s ostatními ingrediencemi. Nechám odležet do druhého dne. Chutě se propojí a salát bude chutnější.
Teď už jen dobrou chuť a vykročte tou správnou nohou s chlebíčkem v ruce do Nového roku.
vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku