V Písku U Kapličky se dnes slaví grilováním na terase














Restaurace U Kapličky chce s šéfkuchařem a manažerem restaurace, který prošel špičkovými italskými a francouzskými podniky, zvýraznit koncept regionálních surovin. Rodina Grégrových vlastní farmu v Maleticích, a tak na dnešní speciální jídelníček Roman Dolejš zařadil hovězí roštěnou, hovězí burger, hovězí trhané maso a Rib Eye.
„Farmu máme už delší dobu, ale s příchodem Romana Dolejše se nám rozšířily obzory, jak s masem pracovat. Provozujeme welfare chov, naše hovězí po porážce tři týdny zraje, na bourání zveme specialistu a šéfkuchař si rovnou říká, co a jak naporcovat pro různé způsoby přípravy. Je to radost dívat se na jejich spolupráci,“ říká Jaromír Grégr, který u dnešního prvního grilování nechyběl.
Dobré bude do budoucna sledovat web hotelu U Kapličky a sociální sítě, grilovací soboty tam budou vždy ohlášeny, stejně jako další gurmánské a degustační akce. Pátky chce restaurace věnovat pravidelně pokrmům z čerstvých ryb. I dnes byl čerstvý pstruh na grilu a pro ty, kteří neholdují hovězímu, nechybí vepřová krkovice, koleno, klobáska anebo kukuřičné kuřátko.
V poledne dorazila řada rodin s dětmi, které si užívaly herního koutku, a když přišla v dnešním vedru žízeň, mohly si vybrat z bohaté nabídky domácích limonád – švestkovou, borůvkovou, zázvorovou, jahodovou nebo malinovou. Dospělí ke grilovaným pochoutkám dávali přednost pivu, v kurzu byla Kamenická jedenáctka ze soukromého pivovaru v Kamenici nad Lipou.
U Kapličky mají velké plány. Roman Dolejš počítá s třímesíční obměnou jídelníčku podle aktuálních surovin jako je chřest, jahody a další. A majitelé restaurace plánují na zimu přestavbu vnitřních prostor tak, aby se vařilo v otevřené kuchyni před zraky hostů. Je tedy nač se těšit. Na venkovním grilu můžete vidět Romana Dolejše čarovat ještě do dnešní třiadvacáté hodiny.
Diskuse k článku