Ve Fer Cafe dostanou příležitost lidé s duševním onemocněním

Sociální podnikání, udržitelný rozvoj, zdravý životní styl a propagace neziskových projektů. To jsou pilíře, na kterých vznikl nový projekt na Piaristickém náměstí.
Jak uvedl autor projektu a provozovatel kavárny Lukáš Čeněk, snaží se o spojení myšlenky fair trade podniku a nabídky kvalitních potravin se zaměstnáváním osob znevýhodněných na trhu práce. Současně chtějí zapojit neziskové organizace. Podle Zdeny Kuvikové z českobudějovického sdružení FOKUS je cílem posílení schopností klienta tak, aby byl schopen v budoucnu řešit vlastní problémy pokud možno samostatně.
Návštěvníci kavárny si budou moct vybrat z fair trade produktů a bio potravin. K dostání budou lokální a sezonní produkty. Provozovatelé usilují o vytvoření konceptu, který bude propagovat sociální podnikání, zodpovědnost při nakupování a zdravé stravování.
Diskuse k článku