Jednota Tábor
3. 8. 2013 13:54 Aktualizováno

Vesuv potkává Čechy aneb Italská celebrita Pietro Parisi ve strakonické pizzerii Hai

STRAKONICE – Dopřejte si k večeři buvolí mozzarellu, závěsné cherry rajčátka, ručně vyrobené salámy nebo divokou brokolici. Nejen takové dobroty představí na své gastronomické cestě slavný italský šéfkuchař Pietro Parisi, jenž zavítá od pondělí 5. do čtvrtka 8. srpna do strakonické pizzerie Hai, aby podpořil rozvoj a propagaci potravin z jižní Itálie, a zejména pak z oblasti Kampánie.

Vesuv potkává Čechy aneb Italská celebrita Pietro Parisi ve strakonické pizzerii Hai - Jižní Čechy Teď!

Italský šéfkuchař představí ve městě na soutoku řek Otavy s Volyňkou některé z receptů, které učinily jeho restauraci v Palma Campania Era ora kultem dobrého jídla v Itálii.

Pietro Parisi připraví degustaci excelentních receptů za použití typických produktů z oblasti Vesuvu jako jsou peperoncini del fiume (papričky) rajčátka Piennolo, buvolí ricottou, uzeniny z Ageroli nebo olivy Gaeta. Pizza samozřejmě nebude chybět! Parisi se může dokonce pyšnit i významným italským oceněném I tre spicchi za výrobu pizzy. Z Neapole dorazí i slavné Boccaccielli, tradiční speciality oblasti Kampánie ve skleněných dózách.

Po mezinárodním úspěchu, kdy tisíce lasagní z lilku zavítaly na jídelní stoly na celém světě, je teď na řadě i Česká republika, kam mimo jiné dorazí i bramborový dort, bylinkové soufflé, listový dort s buvolí mozzarellou a lilkem, a pastiera, což je typický neapolský sladký pokrm.

A co si s sebou Pietro přiveze ve svém zavadle? Tváře, sny a obětavost svých přátel farmářů, kteří jsou posledními posly přírodní a zdravé italské kuchyně. Cílem je především upozornit na práci těch, kteří s vášní obětovali svůj život pěstování excelentních surovin s ohledem na tradici.

Událost ve Strakonicích je jen první z mnoha, které se budou konat v nejvýznamnějších městech České republiky. Vše se uskuteční ve spolupráci se společností  Vanny Italian Foods s.r.o., která se zabývá dovozem a distribucí potravin z jihu Itálie v České republice a která dodala hlavní suroviny k přípravě všech pokrmů ve strakonické pizzerii Hai.

Kdo je Pietro Parisi?

– mladík pocházející z oblasti Vesuvu se širokým a milým úsměvem. Má významné zkušenosti v Itálii, Francii, Švýcarsku a Arabských Emirátech, kde spolupracoval s mistry mezinárodní kuchyně jako například jsou Ducasse nebo Marchesi. Rozhodl se vrátit do Kampánie ke svým kořenům, aby si tam otevřel svoji vlastní restauraci – laboratoř chutí, jak jí rád říká. Od roku 2005 vede svou restauraci Era Ora v Palma Campania poblíž Neapole. Pietro je v kuchyni jako žonglér. Používá pouze místní suroviny, které pěstují jeho přátele na svých farmách. Zúčastnil se mnoha televizních pořadů.

Vanny Italian Foods s.r.o.

– tato společnost vznikla z vášně pro Itálii. Zabývá se dovozem distribucí nejexcelentnějších surovin z Itálie. Ty pečlivě vybírají experti, kteří sledují celý vývoj produkce až k dosažení maximální kvality. Vanny Italian Foods s.r.o. zdobí stoly nejvýznamnějších českých restaurací svými produkty především z jihu Itálie. Rajčátka Piennolo, buvolí mozzarella, ručně vyrobené salámy, extra panenský olej, nakládané zeleniny – to je výčet jen některých pokladů této společnosti.

Restaurace a pizzerie Hai

– se nachází na Palackého náměstí ve Strakonicích, číslo popisné 94. V nově zrekonstruovaném prostředí můžete ochutnat tradiční italské pokrmy. V kuchyni vládnou šéfkuchař Pavel Drdel s kuchařem Štěpánem Šafránkem. Jednu z nejlepších pizz v České republice vám připraví mistři v oboru Jiří Švamberk s Tomášem Szhombthem. Vynikající produkty a profesionální obsluha dělají z pizzerie Hai jedno z nejvyhledávanějších míst v Jižních Čechách. V jídelním lístku naleznete nejen tradiční pokrmy italské kuchyně, ale i zmodernizované jídla nezapomenutelných chutí.

Placená reklama

 

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.