Vesuv potkává Čechy aneb Italská celebrita Pietro Parisi ve strakonické pizzerii Hai

Italský šéfkuchař představí ve městě na soutoku řek Otavy s Volyňkou některé z receptů, které učinily jeho restauraci v Palma Campania Era ora kultem dobrého jídla v Itálii.
Pietro Parisi připraví degustaci excelentních receptů za použití typických produktů z oblasti Vesuvu jako jsou peperoncini del fiume (papričky) rajčátka Piennolo, buvolí ricottou, uzeniny z Ageroli nebo olivy Gaeta. Pizza samozřejmě nebude chybět! Parisi se může dokonce pyšnit i významným italským oceněném I tre spicchi za výrobu pizzy. Z Neapole dorazí i slavné Boccaccielli, tradiční speciality oblasti Kampánie ve skleněných dózách.
Po mezinárodním úspěchu, kdy tisíce lasagní z lilku zavítaly na jídelní stoly na celém světě, je teď na řadě i Česká republika, kam mimo jiné dorazí i bramborový dort, bylinkové soufflé, listový dort s buvolí mozzarellou a lilkem, a pastiera, což je typický neapolský sladký pokrm.
A co si s sebou Pietro přiveze ve svém zavadle? Tváře, sny a obětavost svých přátel farmářů, kteří jsou posledními posly přírodní a zdravé italské kuchyně. Cílem je především upozornit na práci těch, kteří s vášní obětovali svůj život pěstování excelentních surovin s ohledem na tradici.
Událost ve Strakonicích je jen první z mnoha, které se budou konat v nejvýznamnějších městech České republiky. Vše se uskuteční ve spolupráci se společností Vanny Italian Foods s.r.o., která se zabývá dovozem a distribucí potravin z jihu Itálie v České republice a která dodala hlavní suroviny k přípravě všech pokrmů ve strakonické pizzerii Hai.
Kdo je Pietro Parisi?
– mladík pocházející z oblasti Vesuvu se širokým a milým úsměvem. Má významné zkušenosti v Itálii, Francii, Švýcarsku a Arabských Emirátech, kde spolupracoval s mistry mezinárodní kuchyně jako například jsou Ducasse nebo Marchesi. Rozhodl se vrátit do Kampánie ke svým kořenům, aby si tam otevřel svoji vlastní restauraci – laboratoř chutí, jak jí rád říká. Od roku 2005 vede svou restauraci Era Ora v Palma Campania poblíž Neapole. Pietro je v kuchyni jako žonglér. Používá pouze místní suroviny, které pěstují jeho přátele na svých farmách. Zúčastnil se mnoha televizních pořadů.
Vanny Italian Foods s.r.o.
– tato společnost vznikla z vášně pro Itálii. Zabývá se dovozem distribucí nejexcelentnějších surovin z Itálie. Ty pečlivě vybírají experti, kteří sledují celý vývoj produkce až k dosažení maximální kvality. Vanny Italian Foods s.r.o. zdobí stoly nejvýznamnějších českých restaurací svými produkty především z jihu Itálie. Rajčátka Piennolo, buvolí mozzarella, ručně vyrobené salámy, extra panenský olej, nakládané zeleniny – to je výčet jen některých pokladů této společnosti.
Restaurace a pizzerie Hai
– se nachází na Palackého náměstí ve Strakonicích, číslo popisné 94. V nově zrekonstruovaném prostředí můžete ochutnat tradiční italské pokrmy. V kuchyni vládnou šéfkuchař Pavel Drdel s kuchařem Štěpánem Šafránkem. Jednu z nejlepších pizz v České republice vám připraví mistři v oboru Jiří Švamberk s Tomášem Szhombthem. Vynikající produkty a profesionální obsluha dělají z pizzerie Hai jedno z nejvyhledávanějších míst v Jižních Čechách. V jídelním lístku naleznete nejen tradiční pokrmy italské kuchyně, ale i zmodernizované jídla nezapomenutelných chutí.
Placená reklama
Diskuse k článku