Blog jihočeské kuchařky: Co s úrodou rajčat a paprik?


Plněná paprika s omáčkou z pečených rajčat
Na 4 porce budeme potřebovat:
8 menších paprik, 500 gramů mletého masa (mix vepřové i hovězí), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vajíčko, 8 – 10 zralých rajčat, bazalka, majoránka, citronová šťáva, špetka skořice, sůl a pepř
Cibuli si nakrájím najemno, přidám mleté maso, vajíčko, majoránku, sůl, pepř a důkladně promíchám. Z paprik si odstraním stopky, semínka a naplním směsí z mletého masa. Do zapékací misky si nakrájím rajčata na kostky a přisypu sůl, pepř, bazalku, špetičku mleté skořice a přidám prolisovaný česnek. Nakonec podliju vodou a plněné papriky položím na směs a peču odklopené cca 35 minut na 170 stupňů Celsia. V průběhu pečení můžu papriky otočit. Když jsou hotové, tak je vyndám stranou a omáčku z pečených rajčat rozmixuji tyčovým mixérem a dochutím podle chuti solí, pepřem a citronovou šťávou. Dužina ze zeleniny šťávu pěkně zahustí.
Co k tomu? Mně nejvíc chutná kuskus.
Teď už jen dobrou chuť.
vaše Karolína
Diskuse k článku