Kdy a kam

  • Penziopolis Dva dopisy o Písku

    středa 19.12 17:30 - Písek, Městská knihovna Písek

    Uvedení nové knihy autorů Jiřího Vogla a Petra Mano.

  • Koncert pro seniory se souborem Lego

    středa 19.12 14:00 - Milevsko

    Pořádá ZUŠ Milevsko – Klub důchodců, ul. Gen. Svobody.

Zobrazit všechny události
 

Blog jihočeské kuchařky: Co s úrodou rajčat a paprik?

I když už dávno nechodím do školy, stále trpím prázdninovým syndromem. V podvědomí mám někde vzadu uloženo, že v létě je prostě volno. Nemusí se pracovat a můžu si jen užívat cestování, motorku, vodu a sluníčko. Bohužel už mám studentská léta za sebou a počet dní dovolené se neslučuje s mým syndromem, ale teplé letní večery a víkendy úplně nabádají si je naplno užít. Jak jinak než s dobrým jídlem. Nikdo ale nechce trávit letní měsíce u plotny a nemluvím o tom, že naše tělo si žádá lehčí stravování. Proto vám dnes nabídnu recept na rychlé jídlo ideální právě do horkých dnů. Sezona rajčat a paprik je ostatně v plném proudu...

Plněná paprika s omáčkou z pečených rajčat

Na 4 porce budeme potřebovat:

8 menších paprik, 500 gramů mletého masa (mix vepřové i hovězí), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vajíčko, 8 – 10 zralých rajčat, bazalka, majoránka, citronová šťáva, špetka skořice, sůl a pepř

Cibuli si nakrájím najemno, přidám mleté maso, vajíčko, majoránku, sůl, pepř a důkladně promíchám. Z paprik si odstraním stopky, semínka a naplním směsí z mletého masa. Do zapékací misky si nakrájím rajčata na kostky a přisypu sůl, pepř, bazalku, špetičku mleté skořice a přidám prolisovaný česnek. Nakonec podliju vodou a plněné papriky položím na směs a peču odklopené cca 35 minut na 170 stupňů Celsia. V průběhu pečení můžu papriky otočit. Když jsou hotové, tak je vyndám stranou a omáčku z pečených rajčat rozmixuji tyčovým mixérem a dochutím podle chuti solí, pepřem a citronovou šťávou. Dužina ze zeleniny šťávu pěkně zahustí.

Co k tomu? Mně nejvíc chutná kuskus. 

Teď už jen dobrou chuť.

vaše Karolína

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace