DOBROTY: Bylinková pečená rýže s mletým masem

Hledáte jednoduchý a výživný recept, který potěší celou rodinu? Zkuste tuto zapečenou rýži s mletým hovězím masem, bylinkami a sýrem. Tento pokrm je ideální pro všední dny i víkendové obědy.
Rýži basmati (300–350 g) uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření ji sceďte a odložte stranou.
V mixéru nasekejte 15 g čerstvé bazalky, 5 g čerstvé petržele, 50 g parmazánu, 50 g pecorina a 50 g scezených sušených rajčat. Mixujte, dokud nezískáte jemnou směs.
V pánvi rozehřejte 30 g olivového oleje. Přidejte 150 g nakrájené cibule a 2 nasekané stroužky česneku. Restujte, dokud cibule nezměkne.
Do pánve přidejte 400 g mletého hovězího masa. Osolte 1 čajovou lžičkou soli, opepřete 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře a případně přidejte 1 čajovou lžičku sušeného oregana. Smažte, dokud maso nezhnědne.
K masu přilijte 150 g suchého bílého vína a 150 g rajčatové passaty. Vařte, dokud se tekutina částečně neodpaří a směs nezhoustne.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
Bylinkovou směs přimíchejte k rýži a polovinu dejte na spodek zapékací mísy. Na rýži naskládejte masovou směs a na masovou směs dejte zbytek rýže.
Pečte 20-25 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku