DOBROTY: Bylinková pečená rýže s mletým masem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Bylinková pečená rýže s mletým masem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Bylinková pečená rýže s mletým masem - Jižní Čechy Teď!
před 6 hodinami

DOBROTY: Bylinková pečená rýže s mletým masem

Hledáte jednoduchý a výživný recept, který potěší celou rodinu? Zkuste tuto zapečenou rýži s mletým hovězím masem, bylinkami a sýrem. Tento pokrm je ideální pro všední dny i víkendové obědy.


DOBROTY: Bylinková pečená rýže s mletým masem - Jižní Čechy Teď!

Rýži basmati (300–350 g) uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření ji sceďte a odložte stranou.

V mixéru nasekejte 15 g čerstvé bazalky, 5 g čerstvé petržele, 50 g parmazánu, 50 g pecorina a 50 g scezených sušených rajčat. Mixujte, dokud nezískáte jemnou směs.

V pánvi rozehřejte 30 g olivového oleje. Přidejte 150 g nakrájené cibule a 2 nasekané stroužky česneku. Restujte, dokud cibule nezměkne.

Do pánve přidejte 400 g mletého hovězího masa. Osolte 1 čajovou lžičkou soli, opepřete 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého pepře a případně přidejte 1 čajovou lžičku sušeného oregana. Smažte, dokud maso nezhnědne.

K masu přilijte 150 g suchého bílého vína a 150 g rajčatové passaty. Vařte, dokud se tekutina částečně neodpaří a směs nezhoustne.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

Bylinkovou směs přimíchejte k rýži a polovinu dejte na spodek zapékací mísy. Na rýži naskládejte masovou směs a na masovou směs dejte zbytek rýže.

Pečte 20-25 minut.

Dobrou chuť!

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.