DOBROTY: Chleba z celozrnné mouky a cukety - Jižní Čechy Teď!




DOBROTY: Chleba z celozrnné mouky a cukety - Jižní Čechy Teď!
22. 10. 2024 12:50

DOBROTY: Chleba z celozrnné mouky a cukety

Toto je takový recept dva v jednom. Za prvé přináší možnost, jak se zbavit další cukety, za druhé je to recept do sbírky na pečení domácího (zdravého) chleba.




Připravte si 250 g cukety. Nastrouhejte ji nahrubo, pokud je vodnatá, posolte ji a nechte okapat přebytečnou vodu. 

Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

K cuketě přidejte 400 g celozrnné mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky římského kmínu, sůl a pepř a 140 g směsi semínek (lněné, slunečnicové a dýňové). Formu na srnčí hřbet si vyložte pečicím papírem a směs na chleba do ní nalijte.

Pečte na 180 stupňů 45 minut. Po upečené nechte vychladnout na mřížce. 

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.