DOBROTY: Krém z mascarpone s pečenými hruškami a jablky

Někdy stačí jen pár ingrediencí, aby vznikl dezert, který potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči. Jemný krém z mascarpone v kombinaci s voňavými pečenými hruškami a jablky je ideální pro podzimní odpoledne.
Začneme ovocem. Dvě hrušky a dvě jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Rozložíme je na plech, posypeme trochou skořice a pokapeme medem nebo javorovým sirupem. Pečeme asi dvacet minut při 180 stupňů, dokud ovoce nezměkne a neprovoní kuchyni.
Mezitím si připravíme krém. Do mísy vložíme 250 g mascarpone a metličkou nebo šlehačem ho vyšleháme s jednou lžící moučkového cukru a kapkou vanilkového extraktu. Můžete vmíchat i trochu ušlehané smetany.
Do skleniček nebo misek nejprve dáme vrstvu krému a na ni položíme ještě teplé pečené ovoce. Dezert můžeme dozdobit ořechy nebo plátky mandlí.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku