DOBROTY: Krém z mascarpone s pečenými hruškami a jablky - Jižní Čechy Teď!
před 3 hodinami

DOBROTY: Krém z mascarpone s pečenými hruškami a jablky

Někdy stačí jen pár ingrediencí, aby vznikl dezert, který potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči. Jemný krém z mascarpone v kombinaci s voňavými pečenými hruškami a jablky je ideální pro podzimní odpoledne.


DOBROTY: Krém z mascarpone s pečenými hruškami a jablky - Jižní Čechy Teď!

Začneme ovocem. Dvě hrušky a dvě jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Rozložíme je na plech, posypeme trochou skořice a pokapeme medem nebo javorovým sirupem. Pečeme asi dvacet minut při 180 stupňů, dokud ovoce nezměkne a neprovoní kuchyni.

Mezitím si připravíme krém. Do mísy vložíme 250 g mascarpone a metličkou nebo šlehačem ho vyšleháme s jednou lžící moučkového cukru a kapkou vanilkového extraktu. Můžete vmíchat i trochu ušlehané smetany.

Do skleniček nebo misek nejprve dáme vrstvu krému a na ni položíme ještě teplé pečené ovoce. Dezert můžeme dozdobit ořechy nebo plátky mandlí.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.