DOBROTY: Minidortíčky s limetkovým krémem

Do hrnce dejte 150 gramů vody, 80 g másla, špetku soli a 2 lžičky krupicového cukru. Společně asi 5 minut povařte. Pak přidejte 120 gramů hladké mouky, zamíchejte a nechejte vychladnout.
Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte 2 plechy pečicím papírem.
Do vychladlé směsi přidejte 3 vejce a zašlehejte. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plechy nastříkejte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Pečte 20-25 minut, pak troubu vypněte a otevřete na 10 minut dvířka, aby profiterolky mohly vyschnout. Vyndejte plechy z trouby a nechte dortíčky před naplněním zcela vychladnout.
Zatím si připravte náplň. Nastrouhejte kůru z jedné limetky a smíchejte ji s 80 gramy krupicového cukru. Přidejte 300 gramů čerstvého sýra a 300 gramů smetany ke šlehání. Společně vyšlehejte.
Přendejte krém do zdobicího sáčku. Rozkrojte vychladlé profiterolky napůl, potom stříkněte do středu limetkový krém, rozložte na krém tenké plátky jahod a poté přikryjte druhou půlkou. Podávejte čerstvé.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku