DOBROTY: Minidortíčky s limetkovým krémem - Jižní Čechy Teď!
23. 7. 2024 13:43

DOBROTY: Minidortíčky s limetkovým krémem

Francouzský cukrářský výrobek z odpalovaného těsta, to jsou tyto dortíčky nebo také profiterolky. Můžete si je upéct den předem a zdobit čerstvým krémem nebo jen šlehačkou těstě přes servírováním.

DOBROTY: Minidortíčky s limetkovým krémem - Jižní Čechy Teď!

Do hrnce dejte 150 gramů vody, 80 g másla, špetku soli a 2 lžičky krupicového cukru. Společně asi 5 minut povařte. Pak přidejte 120 gramů hladké mouky, zamíchejte a nechejte vychladnout.

Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte 2 plechy pečicím papírem.

Do vychladlé směsi přidejte 3 vejce a zašlehejte. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plechy nastříkejte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Pečte 20-25 minut, pak troubu vypněte a otevřete na 10 minut dvířka, aby profiterolky mohly vyschnout. Vyndejte plechy z trouby a nechte dortíčky před naplněním zcela vychladnout. 

Zatím si připravte náplň. Nastrouhejte kůru z jedné limetky a smíchejte ji s 80 gramy krupicového cukru. Přidejte 300 gramů čerstvého sýra a 300 gramů smetany ke šlehání. Společně vyšlehejte.

Přendejte krém do zdobicího sáčku. Rozkrojte vychladlé profiterolky napůl, potom stříkněte do středu limetkový krém, rozložte na krém tenké plátky jahod a poté přikryjte druhou půlkou. Podávejte čerstvé.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.