DOBROTY: Srbské rizoto s mletým masem

Připravte si větší pánev a rozpalte v ní jednu lžíci sádla. Orestujte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno. Přidejte 250 g mletého masa. Osolte a vše společně pěkně orestujte do hněda.
Přidejte 3 lžíce rajského protlaku a zamíchejte. Přisypte dvě malé lžičky sladké papriky (můžete dát i pikantní, pokud máte rádi), 250 g rýže, 5 plátku pečených paprik naložených v oleji (nebo kapii) a vše podlijte vývarem (nejlépe hovězím a budete ho potřebovat 600 ml.
Vše pod pokličkou duste do doby, dokud není hotová rýže. Ke konci dle potřeby podlijte dalším vývarem.
Do srbského rizota můžete dle chuti přidat i sterilovaný hrášek.
Rizoto podávejte osypané nastrouhaným sýrem.
Jaký je váš osvědčený recept na rizoto? Napište nám ho na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku