DOBROTY: Srbské rizoto s mletým masem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Srbské rizoto s mletým masem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Srbské rizoto s mletým masem - Jižní Čechy Teď!
26. 4. 2021 9:48

DOBROTY: Srbské rizoto s mletým masem

Oblíbené jídlo z dob školní jídelny, kterému se u nás vžil název červené rizoto. Dá se připravit také v pikantní verzi.

DOBROTY: Srbské rizoto s mletým masem - Jižní Čechy Teď!

Připravte si větší pánev a rozpalte v ní jednu lžíci sádla. Orestujte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno. Přidejte 250 g mletého masa. Osolte a vše společně pěkně orestujte do hněda.

Přidejte 3 lžíce rajského protlaku a zamíchejte. Přisypte dvě malé lžičky sladké papriky (můžete dát i pikantní, pokud máte rádi), 250 g rýže, 5 plátku pečených paprik naložených v oleji (nebo kapii) a vše podlijte vývarem (nejlépe hovězím a budete ho potřebovat 600 ml.

Vše pod pokličkou duste do doby, dokud není hotová rýže. Ke konci dle potřeby podlijte dalším vývarem.

Do srbského rizota můžete dle chuti přidat i sterilovaný hrášek.

Rizoto podávejte osypané nastrouhaným sýrem.

Jaký je váš osvědčený recept na rizoto? Napište nám ho na novotna@jihocesketydeniky.cz.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.