DOBROTY: Strašidelné podzimní perníčky


Těsto si připravte den předem.
Smíchejte a zpracujte 750 g hladké mouky, 200 g medu, 1,5 lžičky jedlé sody, 300 g moučkového cukru, 2 lžičky perníkového koření, kůru z jednoho citronu a 4 vejce.
Hotové těsto zabalte do folie a nechejte odpočívat den v ledničce.
Druhý den si těsto rozdělte na 4 části, z každé vyválejte placku a vykrajujte perníčky. Lze sehnat vykrajovátka ducha, netopýra nebo dýně. Udělejte je klidně trochu vyšší. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 7 minut.
Po vyndání můžete perníčky potřít rozšlehaným bílkem.
Na halloweenskou oranžovou polevu si připravte 2 bílky, které rozšlehejte s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Moučkového cukru přidávejte tak, aby byla poleva dostatečně hustá. Nakonec do ní přidejte oranžové potravinářské barvivo.
Zdobte perníčky podle své fantazie nebo se nechejte inspirovat množstvím tipů na internetu.
Diskuse k článku