DOBROTY: Svatomartinské ořechové rohlíčky ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Svatomartinské ořechové rohlíčky ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Svatomartinské ořechové rohlíčky ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
4. 1. 2024 14:01

DOBROTY: Svatomartinské ořechové rohlíčky ze zakysané smetany

Zobrazit galerii (2)
DOBROTY: Svatomartinské ořechové rohlíčky ze zakysané smetany
Ořechové rohlíčky by jako sladká tečka neměly chybět při žádné svatomartinské hostině.

DOBROTY: Svatomartinské ořechové rohlíčky ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!

Těsto si připravte ze 400 g hladké mouky, 150 g zakysané smetany, 250 g másla pokojové teploty a špetky soli.

Hotové těsto vytvarujte do bochánku a nechte ztuhnout v lednici.

Připravte si náplň. Najemno namelte 250 g ořechů, nahrubo nasekejte 50 g ořechů (těmi budete rohlíčky sypat). Jemné ořechy dejte do kastrůlku, přidejte 100 g moučkového cukru, 4 lžíce mléka a 4 lžíce rumu. Svařte a nechte vychladnout.

Těsto si rozdělte na 3 části. Každou vyválejte na pomoučněném vále na kruhy, které pak rozkrájejte na 8 výsečí. Na širší část dejte náplň a srolujte do rohlíčku.

Rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte nahrubo nasekanými ořechy. 

Pečte na 180 stupňů 25 minut. Po upečení posypejte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.