DOBROTY: Švestkové knedlíky s lotusovým přelivem - Jižní Čechy Teď!




DOBROTY: Švestkové knedlíky s lotusovým přelivem - Jižní Čechy Teď!
před 3 hodinami

DOBROTY: Švestkové knedlíky s lotusovým přelivem

Švestkové knedlíky patří mezi nejoblíbenější české dezerty. Nadýchané tvarohové těsto a sladká švestka uvnitř jsou prostě klasika, kterou všichni známe. My jsme jim ale dali nový kabát – místo klasické strouhanky servírujeme knedlíky s přelivem z lotuskových sušenek a smetanou.


DOBROTY: Švestkové knedlíky s lotusovým přelivem - Jižní Čechy Teď!

Na těsto budete potřebovat 500 g měkkého tvarohu v kostce, 2 vejce a postupně budete přisypávat dětskou krupičku (asi 180–200 g), dokud nevznikne nelepivé, ale měkké těsto. Lehce osolte.

Mezitím si omyjte a vypeckujte švestky.

Z těsta odkrajujte kousky, zabalte do nich švestky a vytvarujte kuličky. Knedlíky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

Na lotusový posyp si rozpusťte 50 g másla, do kterého vmíchejte 100 g najemno nadrcených lotus sušenek a přidejte půl lžičky skořice. Směs krátce prohřejte, aby se máslo spojilo se sušenkami.

Uvařené knedlíky dejte na talíř, rozkrojte, přelijte lotusovým máslem a nakonec studenou smetanou.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.