DOBROTY: Zapečené brambory se slaninou a sýrem

Je s nimi trochu piplačka, která ale stojí za to. Vylaďte si obyčejné zapečené brambory podle tohoto receptu.
Oškrábané brambory (1 kg) nakrájejte na tenké plátky a dejte do hrnce.
Zalijte je 500 ml mléka a 500 ml smetany ke šlehání. Přiveďte k varu a pak na mírném stupni vařte 5 minut.
Odstavte, přidejte do hrnce 4 stroužky česneku, propasírovaného, a nechte takto odpočívat.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
Nyní si na pánvičce připravte 200 g slaniny, pokrájené na kousky. Nechte vyškvařit.
Brambory (samotné) začněte přendávat do zapékací mísy.
Do hrnce, do směsi mléka a smetany, přidejte 100 g nastrouhaného eidamu a 100 g nastrouhaného čedaru. Sýr nechte rozpustit (na mírném plameni), směs osolte a opepřete a přimíchejte 4 lžíce petrželové nati.
Směs nalijte na brambory v pekáči, dejte ho do trouby a pečte 45 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku