DOBROTY: Zdobené velikonoční perníčky

Co budete potřebovat: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 celé vejce, žloutek, 4 lžíce rozpuštěného medu, 10 g kakaa, 1 a půl lžíce rozpuštěného másla, 2,5 g jedlé sody, 1 lžička perníkového koření
Všechny uvedené suroviny zpracujeme do hladkého těsta.
Na vále vyválíme placku a vykrajujeme různé velikonoční nebo jarní tvary. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180° C asi 10 minut. Před dopečením potřeme rozšlehaným bílkem
Na zdobení hotových perníčků si pak připravte cukrářskou polevu v tubičce, cukrářské ozdoby, perličky, sypání aj.
Perníčky zdobíme až po vychadnutí . Podle potřeby doplníme cukrářskými ozdobami nebo perličkami. Trojrozměrné perníkové figurky lepíme bílkovou polevou na připravené podložky z perníku, které můžeme dozdobit např. jedlou trávou nebo barveným kokosem.
Chcete také přispět do naší rubriky Inspirace?
Posílat můžete recepty, náměty na tvoření nebo řeba tipy na zajímavá místa na jihu Čech.
Pište na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku