Jihočeské kuchařky: Obyčejně neobyčejné


Pro každého z nás je totiž tradiční to, na co jsme zvyklí. U nás se na koledu o Velikonocích chodí třeba už na Bílou sobotu. Všude jinde si klepou na čelo. Pro nás je to tradice…
I v kuchyni přes všechny ty super potraviny, freshe, ultra mega dietní novinky by se nemělo zapomínat na jídla, která jsou tady s námi už pěknou řádku let a zaslouží si aby se o nic mluvilo.
A tohle jsou už moje obyčejně neobyčejné
Bramboráky s uzeným a se zelím
Bramboráky – nastrouhané brambory, 2 vajíčka (zvlášť zamíchat žloudky a nakonec sníh), majoránku, česnek, pepř, sůl a trošku mouky. Usmažím na sádle a nechám okapat na papírové utěrce. Kus dobrého uzeného ovařím a vše podávám s kysaným zelím.
Vaše Karolína
(Na více mých receptů a fotek se můžete podívat na Facebooku nebo Instagramu U Pelíšků v kuchyni.)
A mrkněte na Blogy portálu JčTeď, najdete tam, co zatím naše Jihočeské kuchařky uvařily…
Diskuse k článku