Jihočeské kuchařky: Obyčejně neobyčejné - Jižní Čechy Teď!
27. 1. 2018 9:34

Jihočeské kuchařky: Obyčejně neobyčejné

Zobrazit galerii (2)
Jihočeské kuchařky: Obyčejně neobyčejné
Ráda dělám všechno tak jako obyčejně. Prostě tradičně. Ať je to v životě a nebo v kuchyni. Některé věci jsou nastoleny stovky let a my je určitě lepší nevymyslíme. Recept na skvělou rodinnou svíčkovou taky nikdo už neudělá jiným. A přece jí každý jinak dělá, že?




 

Pro každého z nás je totiž tradiční to, na co jsme zvyklí. U nás se na koledu o Velikonocích chodí třeba už na Bílou sobotu. Všude jinde si klepou na čelo. Pro nás je to tradice…

I v kuchyni přes všechny ty super potraviny, freshe, ultra mega dietní novinky by se nemělo zapomínat na jídla, která jsou tady s námi už pěknou řádku let a zaslouží si aby se o nic mluvilo.

A tohle jsou už moje obyčejně neobyčejné

Bramboráky s uzeným a se zelím

Bramboráky – nastrouhané brambory, 2 vajíčka (zvlášť zamíchat žloudky a nakonec sníh), majoránku, česnek, pepř, sůl a trošku mouky. Usmažím na sádle a nechám okapat na papírové utěrce. Kus dobrého uzeného ovařím a vše podávám s kysaným zelím.

Vaše Karolína

(Na více mých receptů a fotek se můžete podívat na Facebooku nebo Instagramu U Pelíšků v kuchyni.)

A mrkněte na Blogy portálu JčTeď, najdete tam, co zatím naše Jihočeské kuchařky uvařily…

 

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.