Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané - Jižní Čechy Teď!
26. 8. 2019 12:27

Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané

Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
Zobrazit galerii (10)
Nejlepší koláče milevského posvícení jsou podle receptu z Hané
MILEVSKO - Zpestřením milevského posvícení je každoročně i soutěž o nejlepší posvícenský koláč. Ne, že by se do ní hrnuly davy hospodyněk, ale vždycky se pár souěžících najde, a tak se návštěvníci nedělního odpoledne s dechovkou mohou těšit na ochutnávku soutěžních dobrot. Letos bylo soutěžních moučníků sedm. A anonymně pod čísly je hodnotili porotci, vybraní z publika, a zástupce města, kterým byl místostarosta Michal Horek.

První cenu a k ní náležející nákupní poukázku v hodnotě 700 korun do prodejen Sportřebního družstva Jednota Milevsko, získal Hanácký koláč Andrey Janáčkové z Milevska. Prozradila, že pochází z Prostějova a koláče pekla podle receptu babičky z Hané. Vítězka se přivdala do Milevska a žije tu už třináct let. Její recept najdou čtenáři v Milevských novinách.

Druhé místo obsadily posvícenské koláčky Hany Štoncnerové z Milevska. Ta snad ani úspěch nečekala a z parku odešla, protože ji moderátor Fanda Matějíček vyvolával před jeviště marně. U pořadatelů na ni čeká poukázka v hodnotě 500 korun.

Třetí místo letos obsadily sádlové koláčky věrné účastnicce soutěže Veroniky Stráňkové z Milevska. K pomyslnému bronzu patří poukázka na nákup za 400 korun, kterou si převzala.

Stokorunové poukázky pak dostaly i všechny ostatní soutěžící – aby se jim uhradily aspoň suroviny na soutěžní vzorky, které si hned po vyhlášení výsledků s chutí rozebrali návštěvníci.

Libuše Kolářová
Libuše Kolářová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.