DOBROTY: Salát s červenou čočkou a medovou zálivkou

Zkuste čočku netradičně. Uvařte si tu červenou a udělejte salát s medovou zálivkou.
Uvařte si dle návodu 400 g červené čočky. Do vody přidejte kapičku šťávy z citronu, aby čočka neztratila barvu. Červená čočka má tu výhodu, že ji nemusíte dopředu namáčet do studené vody.
Připravte si mix salátů, přibližně tak 300 g. A nakonec dresink, na který budete potřebovat 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu, 1 lžíci dijonské hořčice, kůru a šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř.
Dresink smíchejte se salátem, a nakonec vmíchejte uvařenou čočku.
Dobrou chuť!
DOBROTY: Mrkvová polévka s červenou čočkou a kurkumou
Diskuse k článku