Blog jihočeské kuchařky: Co s úrodou rajčat a paprik? - Jižní Čechy Teď!
6. 8. 2018 12:25

Blog jihočeské kuchařky: Co s úrodou rajčat a paprik?

Zobrazit galerii (2)
Blog jihočeské kuchařky: Co s úrodou rajčat a paprik?
I když už dávno nechodím do školy, stále trpím prázdninovým syndromem. V podvědomí mám někde vzadu uloženo, že v létě je prostě volno. Nemusí se pracovat a můžu si jen užívat cestování, motorku, vodu a sluníčko. Bohužel už mám studentská léta za sebou a počet dní dovolené se neslučuje s mým syndromem, ale teplé letní večery a víkendy úplně nabádají si je naplno užít. Jak jinak než s dobrým jídlem. Nikdo ale nechce trávit letní měsíce u plotny a nemluvím o tom, že naše tělo si žádá lehčí stravování. Proto vám dnes nabídnu recept na rychlé jídlo ideální právě do horkých dnů. Sezona rajčat a paprik je ostatně v plném proudu...




Plněná paprika s omáčkou z pečených rajčat

Na 4 porce budeme potřebovat:

8 menších paprik, 500 gramů mletého masa (mix vepřové i hovězí), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vajíčko, 8 – 10 zralých rajčat, bazalka, majoránka, citronová šťáva, špetka skořice, sůl a pepř

Cibuli si nakrájím najemno, přidám mleté maso, vajíčko, majoránku, sůl, pepř a důkladně promíchám. Z paprik si odstraním stopky, semínka a naplním směsí z mletého masa. Do zapékací misky si nakrájím rajčata na kostky a přisypu sůl, pepř, bazalku, špetičku mleté skořice a přidám prolisovaný česnek. Nakonec podliju vodou a plněné papriky položím na směs a peču odklopené cca 35 minut na 170 stupňů Celsia. V průběhu pečení můžu papriky otočit. Když jsou hotové, tak je vyndám stranou a omáčku z pečených rajčat rozmixuji tyčovým mixérem a dochutím podle chuti solí, pepřem a citronovou šťávou. Dužina ze zeleniny šťávu pěkně zahustí.

Co k tomu? Mně nejvíc chutná kuskus. 

Teď už jen dobrou chuť.

vaše Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.