Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla - Jižní Čechy Teď!
Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla - Jižní Čechy Teď!
Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla - Jižní Čechy Teď!
27. 3. 2019 20:39

Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla

Zobrazit galerii (2)
Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla
Neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád. Pečená, smažená, grilovaná... Existuje mnoho způsobů, jak si kuřecí křidélka připravit. Venkovní grilování nám počasí ještě neumožňuje, ale prozradím vám, jak upéct doma v troubě ta nejlepší a šťavnatá křidélka, po kterých se jen zapráší. Doporučuji jich udělat rovnou dvojitou dávku a na stůl si připravit velkou roli papírových utěrek.

Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla - Jižní Čechy Teď!

 

Suroviny:

• 1,5 kg kuřecích křidélek, 3 lžíce pasírovaných rajčat, 4 stroužky česneku, 2 cm zázvoru, 3 lžíce rozpuštěného medu, sojová omáčka, citronová šťáva, sůl a pepř

• čtvrt hlávky bílého zelí, 2 menší mrkve, 1 menší cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, citronová šťáva, sůl, pepř

Postup:

Začneme s marinádou. V misce si nechám rozpustit med, zázvor a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme ostatní suroviny. Nakonec do marinády přihodím křídla a důkladně promíchám. Nechám odležet tři hodiny v lednici anebo ještě lépe přes noc.

Jako u valné většiny receptů si předehřejeme troubu na 175 stupňů Celsia. Křidélka ještě jednou důkladně promícháme a přeneseme do pekáčku, v kterém budeme péct. Zbytkem marinády v průběhu pečení maso potíráme a otáčíme, aby byla křidélka upečená rovnoměrně. Doba pečení se bude lišit, ale počítejte cca 40 – 50 minut.

Mezitím, co se nám maso peče, připravíme salát coleslaw. Nadrobno do misky nakrájíme zelí a cibuli, přistrouháme mrkev, přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme. Než se upečou křídla, necháme odpočinout v lednici.

Před servírováním křidélka sypu sezamem a jarní cibulkou. A pro větší jedlíky podávám s rozpečenou bylinkovou bagetkou.

• Můj tip

Takto můžete připravit i kuřecí paličky, třeba jako občerstvení na oslavu. Paličky se lépe jí a mají na sobě víc masa.

Teď už jen dobrou chuť.

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.