Připravte si ta nejlepší kuřecí křídla


Suroviny:
• 1,5 kg kuřecích křidélek, 3 lžíce pasírovaných rajčat, 4 stroužky česneku, 2 cm zázvoru, 3 lžíce rozpuštěného medu, sojová omáčka, citronová šťáva, sůl a pepř
• čtvrt hlávky bílého zelí, 2 menší mrkve, 1 menší cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, citronová šťáva, sůl, pepř
Postup:
Začneme s marinádou. V misce si nechám rozpustit med, zázvor a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme ostatní suroviny. Nakonec do marinády přihodím křídla a důkladně promíchám. Nechám odležet tři hodiny v lednici anebo ještě lépe přes noc.
Jako u valné většiny receptů si předehřejeme troubu na 175 stupňů Celsia. Křidélka ještě jednou důkladně promícháme a přeneseme do pekáčku, v kterém budeme péct. Zbytkem marinády v průběhu pečení maso potíráme a otáčíme, aby byla křidélka upečená rovnoměrně. Doba pečení se bude lišit, ale počítejte cca 40 – 50 minut.
Mezitím, co se nám maso peče, připravíme salát coleslaw. Nadrobno do misky nakrájíme zelí a cibuli, přistrouháme mrkev, přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme. Než se upečou křídla, necháme odpočinout v lednici.
Před servírováním křidélka sypu sezamem a jarní cibulkou. A pro větší jedlíky podávám s rozpečenou bylinkovou bagetkou.
• Můj tip
Takto můžete připravit i kuřecí paličky, třeba jako občerstvení na oslavu. Paličky se lépe jí a mají na sobě víc masa.
Teď už jen dobrou chuť.
Vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku