Recept na skvělé krevety - krok za krokem - Jižní Čechy Teď!
Recept na skvělé krevety - krok za krokem - Jižní Čechy Teď!
Recept na skvělé krevety - krok za krokem - Jižní Čechy Teď!
21. 8. 2019 14:32

Recept na skvělé krevety – krok za krokem

Zobrazit galerii (2)
Recept na skvělé krevety – krok za krokem
Milovníci mořských plodů, zbystřete! Nemusíte jezdit k moři, abyste si mohli pochutnat na skvělých krevetách. Podle mého receptu se nemusíte přípravy takového jídla vůbec bát. I v našich končinách obliba mořských plodů stoupá. Není divu. Pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou obecně jednoduché na přípravu a velice chutné.

Recept na skvělé krevety - krok za krokem - Jižní Čechy Teď!

 

Krevety mají jedno obrovské plus, na přípravu stačí minuty. A to skoro doslova. Můžeme je připravovat už oloupané, to volíme v případě, že je chceme přidávat například do rýže nebo do polévky. My ale volíme druhou variantu a krevety budeme připravovat vcelku – ve skořápce.

Na dvě porce si přichystejte:

• 400 g nepředvařených čerstvých tygřích krevet (seženete ve specializovaném obchodě nebo ve větším supermarketu)

• 1 dcl kvalitního bílého vína

• menší šalotku

• 2 prolisované stroužky česneku

• 1 citron

• hrst posekané hladkolisté petrželky

• olivový olej

• lžíci másla

• sůl, čerstvě mletý pepř

Doporučuji si jako první připravit všechny ingredience, ať je máte po ruce přichystané. Stejně tak si hezky prostřete stůl. Jakmile se krevety budou restovat, nebudete mít čas na krájení, loupání a prostírání. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a začneme dosklovata připravovat nadrobno nakrájenou šalotku. Když je hotovo, začneme zprudka opékat krevety. Osolíme, opeříme a ve chvíli, kdy krevety začnou oranžovět, přidáme víno, prolisovaný česnek a necháme cca 3 minuty na velkém ohni prohřát. Nyní přišla chvíle pánev stáhnout z ohně a přisypat hrst petrželky a přidat lžíci másla. Pozor! Pokrm se již nesmí vařit, jen opatrně promícháme a můžeme podávat. Mně nejvíce krevety chutnají pokapané citronem, se zeleninovým salátem (do toho vždy přidávám vyfiletovaný pomeranč – dodá salátu zajímavou chuť) a s čerstvou bagetou.

Můj tip

•Doporučuji nechat krevety v pánvi a rovnou servírovat na stůl, aby si každý mohl nabrat kolik chce a také si máčet bagetku ve vinné omáčce.

Dobrou chuť!

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.