Rychlá večeře – slaný houbový koláč

Zobrazit galerii
(2)

Sezona hub ještě není definitivně u konce a i kdyby, věřím, že milovníci hub mají nasušené vydatné zásoby na zimu. Dnes pro vás mám recept na slaný houbový koláč. Perfektně se hodí jako rychlá večeře, ale i jako pohoštění pro návštěvu nebo na oslavu. Můžete si z něj udělat i chutnou svačinu do práce nebo do školy. Stačí přikrájet pár kousků zeleniny.
Slaný houbový koláč
Doba přípravy 15 minut.
Potřebujeme: 1 listové těsto, 1 kelímek mascarpone nebo jiného krémového čerstvého sýra, 1 vajíčko, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 větší cibuli, 2 hrsti sušených hub, 1 lžíci sádla, kmín, sůl a pepř.
Sušené houby namočíme do horké vody. Troubu rozehřejeme na 175 stupňů Celsia. Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme do sklovata na lžíci sádla a přidáme namočené houby, z nichž jsme vymačkali přebytečnou vodu, okmínujeme a restujeme cca 10 minut. Na rozválené listové těsto namažeme čerstvý sýr, který jsme smíchali s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Nakonec navrstvíme rovnoměrně houbovou směs a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Peče se ve vyhřáté troubě cca 35 minut.
Vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku