Soutěž Regionální potravina Jihočeského kraje zná oceněné

Značka Regionální potravina se udělovala už podeváté nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost. V současné době má značku 529 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.
V Jihočeském kraji se letos o Regionální potravinu ucházelo 67 produktů od 20 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích. Největší zájem byl o Masné výrobky tepelně opracované, neobsazená zůstala kategorie Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.
Značku Regionální potravina Jihočeského kraje 2018 obdržely tyto výrobky:
Masné výrobky tepelně opracované: Burgunská šunka, Libor Novák, Hlincova Hora
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: Zvěřinová klobása, ZEFA Volary s.r.o.
Sýry, včetně tvarohu: Ovčí gouda archivní sýr, Statek Horní Dvorce s.r.o.
Mléčné výrobky ostatní: Kozí jogurtové mléko – med, Rodinná farma Výrov s.r.o.
Pekařské výrobky, včetně těstovin: Rybářský chléb, Pekařství MPM s.r.o.
Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek: Karamelový řez, Pekařství MPM s.r.o.
Alkoholické a nealkoholické nápoje: Sládkovo sváteční speciální světlé 14%, Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná s.r.o.
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: –
Ostatní: Malawi – Uzený filet, Tilapia s.r.o.
Diskuse k článku