Čerstvé rohlíky k nedělní snídani? Ve Volyni žádný problém - Jižní Čechy Teď!
9. 11. 2019 21:31

Čerstvé rohlíky k nedělní snídani? Ve Volyni žádný problém

VOLYNĚ - Oblastní kancelář Jihočeské hospodářské komory spolu s městy Strakonice, Vodňany, Blatná a Volyně vyhlásila nedávno výroční ceny - významnou firmu, významného živnostníka, osobnost a rodáka. Ocenění Významný živnostník obdržela Marie Dichtlová, která ve Volyni provozuje pekařství U Hrocha.

Čerstvé rohlíky k nedělní snídani? Ve Volyni žádný problém - Jižní Čechy Teď!

 

Proč se oblíbené volyňské pekařství jmenuje U Hrocha? Protože měl takovou přezdívku mezi kamarády manžel majitelky Marie Dichtlové. Podnikání v tomto oboru jim spadlo přímo z nebe. „Vůbec jsme nic takového neměli v plánu. Já jsem pojišťovačka, manžel dělá servis kávovarů a jak objížděl pekařství, tak si všiml, že teď tento obor jede. Když jsme pak viděli před třemi lety ve Volyni volný obchod, tak jsme do toho šli,“ říká Marie Dichtlová. Dichtlovi se nepustili do pečení, ale napadlo je produkty různých pekařů z blízkého i vzdálenějšího okolí prodávat.

„Zařazujeme do sortimentu to, co nám samotným chutná. Jen chleba máme asi dvacet druhů,“ říká provozovatelka pekařství. „Dobře se prodávají žitné chleby, velký zájem je třeba o sušický, vacovský nebo o chléb Jana Hanžla z Vimperka,“ dodává. V nabídce jsou ručně pletené housky anebo různé speciální pečivo jako jogurtové, cibulové či ovesné. Celkem Dichtlovi napočítali jedenáct dodavatelů pečiva včetně sladkých makronek a koláčů z Hoštic.

Ve Volyni zákazníci oceňují hlavně víkendový prodej a to, že si mohou v sobotu nebo v neděli ráno skočit pro čerstvé pečivo. V sobotu mají U Hrocha otevřeno od 6.30 do 16 a v neděli od 7 do 16 hodin. Od loňska mají prodejnu i v Pivovarské ulici ve Vimperku a od letoška ve stánku na tržišti U Markéty ve Strakonicích. Před Vánocemi U Hrocha prodávají také vánoční cukroví včetně zajímavé služby. Zákazník si může do krabičky sám vybrat druhy, které má rád.

 

 

Libuše Kolářová
Libuše Kolářová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.