DOBROTY: Hruškový koláč ze zakysané smetany

Tento jednoduchý koláč upečete v kulaté formě jako dort. Má výhodu, že hrušky můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem.
Nejprve si připravte těsto. Smíchejte jedno celé vejce, 80 gramů rozpuštěného másla, 150 gramů krupicového cukru, 200 gramů hladké mouky a jeden kypřící prášek.
Vypracujte těsto a dejte ho do kulaté formy, kterou vyložte pečicím papírem. Pokud se těsto bude drolit a nepůjde válet, neděste se. Těsto do formy vymačkejte.
Na těsto vyskládejte hrušky (na celý koláč jich budete přibližně 6) nakrájené na plátky.
V míse smíchejte 2 zakysané smetany, 1 smetanu ke šlehání, 1 prášek vanilkového pudinku, 100 gramů krupicového cukru a jedno vejce. Směs nalijte do formy na hrušky.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.
Hrušky můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem.
Diskuse k článku