DOBROTY: Hruškový koláč ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Hruškový koláč ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Hruškový koláč ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
12. 9. 2022 11:47

DOBROTY: Hruškový koláč ze zakysané smetany

Tento jednoduchý koláč upečete v kulaté formě jako dort. Má výhodu, že hrušky můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem.

DOBROTY: Hruškový koláč ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!

Nejprve si připravte těsto. Smíchejte jedno celé vejce, 80 gramů rozpuštěného másla, 150 gramů krupicového cukru, 200 gramů hladké mouky a jeden kypřící prášek.

Vypracujte těsto a dejte ho do kulaté formy, kterou vyložte pečicím papírem. Pokud se těsto bude drolit a nepůjde válet, neděste se. Těsto do formy vymačkejte.

Na těsto vyskládejte hrušky (na celý koláč jich budete přibližně 6) nakrájené na plátky.

V míse smíchejte 2 zakysané smetany, 1 smetanu ke šlehání, 1 prášek vanilkového pudinku, 100 gramů krupicového cukru a jedno vejce. Směs nalijte do formy na hrušky.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.

Hrušky můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.