Tip na rychlou bezmasou večeři

Kari rýže se zeleninou
Suroviny: 3 sáčky oblíbené rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých žampionů, 1 sáček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), kari, kurkuma, drcený koriandr, čerstvě mletý pepř, sůl, pár kapek olivového oleje
Postup:
Rýži dám vařit dle návodu. Ve větším hrnci na olivovém oleji začnu restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidám očištěné a pokrájené žampiony a restuji cca 10 minut. Nyní přidám všechno koření a nechám provonět. Teď přijde řada na zeleninu, tu přisypu na posledních pár minut restování. Směs smíchám s uvařenou rýží a můžu podávat. Skvěle chutná s oblíbeným zeleninovým salátem.
Teď už jen dobrou chuť.
• Můj tip
Do kari rýže můžete spotřebovat zbytky načaté čerstvé zeleniny z lednice.
vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku