V indické restauraci Tandoor v Táboře se to hemžilo šváby. Inspekce ji uzavřela



















„V prostoru kuchyně inspektoři narazili na pořádně znečištěnou podlahu, na níž se nacházely zaschlé tmavé skvrny, zbytky pokrmů, drobky či slupky od cibule. Nejvíce se nečistoty hromadily na hůře přístupných místech – mezi lednicemi, pod pracovními stoly či za pecí na placky,“ popsal mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.
V nepřijatelném stavu byla podle inspektorů i chladicí zařízení. „V silně znečištěných lednicích se vyskytovaly zaschlé mastné skvrny či zbytky pokrmů. Mrazicí zařízení, která se nacházela ve skladu a sloužila k uchování surovin pro výrobu pokrmů, byla rovněž znečištěna mastnými skvrnami a zbytky potravin a tvořila se v nich silná námraza,“ podotkl Pavel Kopřiva.
Ve skladu na podlaze pod regály s potravinami, ve spojovací chodbě vedoucí do kuchyně i přímo v kuchyni u lednice či umyvadla byli navíc živí i mrtví švábi. „S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor a zahájíme s ní správní řízení o uložení pokuty,“ dodal Pavel Kopřiva.
Diskuse k článku