Zdeněk Pohlreich přijede na budějovické výstaviště s Fresh festivalem

Festival již působil v řadě měst. Šest let je stabilním bodem programu města Plzeň, dlouhá léta je zakotven v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu přilákal bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 250 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezli až 50 pivních speciálů a vytočili 25 tisíc piv, 10 vinařství, s celkem 5 tisíci prodanými lahvemi vína, 4 pražírny kávy a 10 tisíc uvařených káv.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další. Navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage. Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další,“ uvádí Petr Jirásek, pořadatel festivalu. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Výhodná cena vstupenky 100 Kč obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 Kč v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.
V sobotu 6. května bude v celém areálu probíhat program od 10 do 20 hodin a v neděli pak od 10 do 17 hodin.
Diskuse k článku