Další dílek do skládačky rychlých a dobrých večeří - Jižní Čechy Teď!
2. 12. 2018 22:25

Další dílek do skládačky rychlých a dobrých večeří

Zobrazit galerii (2)
Další dílek do skládačky rychlých a dobrých večeří
Dochází vám inspirace na jednoduchá, ale chutná jídla, která zvládnete vykouzlit během pár minut po tom, co přijdete z práce? Co si budeme povídat, po maratonu během dne má už málokdo chuť a sílu stát hodiny u plotny. Jednou z nejrychlejších variant jsou určitě pomazánky. Dnes vám představím mojí oblíbenou rybičkovou pomazánku s ajvarem. Ajvar je vlastně čalamáda a základ tvoří pečené papriky, česnek a lilek, ale variant existuje snad nespočetné množství. S chilli, s rajčaty, vlastně s čímkoli chcete. Je dostupný v každém větším marketu, takže nemusíte mít strach, že nebudete vědět, kam pro něj zajít. Teď už k samotnému receptu. Tentokrát to bude naprosto jednoduché a můžete do přípravy zapojit i děti.

Další dílek do skládačky rychlých a dobrých večeří - Jižní Čechy Teď!

Potřebujeme: balení sardinek ve vlastní šťávě, půlku kostky tučného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 cibule, 4 kusy větších kyselých okurek, 4 lžíce ajvaru, citrónová šťáva, sůl, pepř.

Postup: Rybičky scedím a rozmačkám vidličkou, přisypu pokrájené okurky, cibuli a zamíchám i s ostatními ingrediencemi. Kdo má rád ostré, může přidat i chilli. Podávám s čerstvým pečivem.

Tip: Ajvar můžete použít třeba i do těstovin místo drcených rajčat, jako základ na pizzu nebo jen jako dip k masu.

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.