DOBROTY: Jahodový sorbet

Jak na to?
Na 600 g očištěných a umytých jahod budete potřebovat šťávu z jednoho citronu, 140 g třtinového cukru a 120 ml vody.
Nejprve si za stálého míchání (asi 2 minuty) svařte vodu s cukrem. Stáhněte z vařiče a nechte úplně vychladnout.
Očištěné a umyté jahody rozkrojte na půlky a společně s citronovou šťávou dejte do mixéru a rozmixujte. Vychladlý sirup nalejte k jahodám, a ještě jednou promixujte vše společně.
Směs dejte do jedné nádoby, kterou lze zavřít, a dejte na hodinu do mrazáku.
Po hodině vyndejte a znovu rozmixujte. Dejte zpět do nádoby, tu dejte opět do mrazáku a po hodině opět rozmixujte. Pak tento postup ještě jednou opakujte. Po posledním mixování dejte sorbet do menších misek nebo tvořítek, ve kterých ho chcete mít zmrazený úplně.
Před podáváním ho vždy vyndejte z mrazáku přibližně 15 minut předem, aby povolil.
Diskuse k článku