DOBROTY: Skořicové hvězdičky s pomerančem

Znáte kombinaci, které je víc vánoční než skořice s pomerančem? Obě chutě a vůně vyniknou v tomto druhu cukroví.
Je velice jednoduché. Těsto si vypracujete z 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 300 g másla, 1 vejce a 2 lžic skořice.
Hotové těsto si rozdělíte na části, které postupně vyválíte na placku y vykrajujete hvězdičky (nebo cokoliv jiného).
S těstem pracujete stejně jako při pečení lineckého cukroví.
Hvězdičky dáváte na plech a pečete v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 8 minut.
Vychladlé kousky si naskládejte do krabic a o pár dní později promažte pomerančovou marmeládou. Nechte další dny uležet, krásně zvláční a chutě se propojí. A neskutečně voní!
Dobrou chuť!
Diskuse k článku