Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 

Medvědí česnek už vykoukl ze země. Zkuste ho do špenátové polévky

Venku už jsou k vidění sněženky, petrklíče a dokonce také medvědí česnek. Připravte si tedy svěží jarní polévku ze špenátu a medvědího česneku. Můžete ji podávat jako krém nebo méně rozmixovat a nechat ji rustikální, ať je se do čeho zakousnout.

 

Suroviny: 300 g špenátu (můžete použít čerstvý nebo mražený), 1 střední brambora, 100 g medvědího česneku, 1 střední cibule, 2 ks jarní cibule, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru (dle potřeby můžete dolévat), půl kelímku smetany 33%, 1 vajíčko, 2 lžíce másla, sůl, pepř, olivový olej na pokapání

Nejprve si ve větším hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli na másle. Za občasného míchání počkáme, až začne zlátnout a přidáme špenát, medvědí česnek, jarní cibulku a oloupanou pokrájenou bramboru. Ještě chvilku vše restujieme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem. Když použijete vývar, polévka bude mít mnohem lepší a silnější chuť. Necháme pozvolna vařit cca 15 minut, dokud nezměknou brambory. Nyní polévku rozmixujeme tyčovým mixérem (konzistenci si zvolte sami) a rozmícháme v polévce vajíčko se smetanou. Ještě chvilku povaříme, dochutíme dle potřeby a před podáváním polévku na talíři zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě mletým pepřem.

• Můj tip

K polévce můžete podávat opečený chléb nebo slané tyčky z listového těsta, které jen potřete vajíčkem, přidáte červenou cibuli, sezamové semínko a pečete v troubě pár minut.

vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace