Po svátcích přijde vhod odlehčená večeře

Tortilla s trhaným vepřovým masem
Suroviny:
Maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 1 lžičku drceného kmínu, 1/2 lžičky červené papriky, sůl, pepř
Salát: Balení mix salátů, 1 střední cibule, 1 větší rajče, 3 kyselé okurky
Dip: 3 lžíce majonézy (můžeme vyměnit za bílý jogurt), 1 lžíce drcených rajčat, 1/2 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek limetkové šťávy
+ tortilly k podávání
Nejprve si očistím maso, které důkladně obalím ve směsi koření, které jsem si smíchala. Maso dám přikryté péct v pekáčku do vyhřáté trouby na 170 stupňů Celsia asi na 3 hodiny. Při pečení ho podlévám a otáčím dle potřeby. Výsledkem by měl být rozpadající se maso, které pomocí vidliček natrhám po vláknech a nechám ještě chvilku odpočívat ve výpeku.
Před podáváním si připravím dip z vypsaných ingrediencí. Cibuli, rajče i kyselé okurky nakrájím na kostičky a smíchám v misce. Když mám vše nachystané, začnu plnit ohřáté tortilly. Nejprve přijde na řadu dip, na něj listy salátu a salsa z cibule, rajčat a kyselých okurek. Naposledy dávám maso a potom už jen tortillu zabalím.
• Můj tip
Tortillu můžete naplnit oblíbenou zeleninou a šunkou. Potom se skvěle hodí například jako svačina pro děti.
Tak dobrou chuť!
Vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku