Po svátcích přijde vhod odlehčená večeře - Jižní Čechy Teď!
8. 1. 2020 21:14

Po svátcích přijde vhod odlehčená večeře

Po období hodování přichází na řadu v mnohých domácnostech recepty na odlehčená jídla. To ale neznamená, že si nepochutnáme. Vánoce určitě nejsou omluvou pro obžerství, ale tak či onak všechno to cukroví, pomazánky, salát, smažené řízky udělají své, i když se budete snažit nepřejídat. Tak co teď?

Po svátcích přijde vhod odlehčená večeře - Jižní Čechy Teď!

 

Tortilla s trhaným vepřovým masem

Suroviny:

Maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 1 lžičku drceného kmínu, 1/2 lžičky červené papriky, sůl, pepř

Salát: Balení mix salátů, 1 střední cibule, 1 větší rajče, 3 kyselé okurky

Dip: 3 lžíce majonézy (můžeme vyměnit za bílý jogurt), 1 lžíce drcených rajčat, 1/2 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek limetkové šťávy

+ tortilly k podávání

Nejprve si očistím maso, které důkladně obalím ve směsi koření, které jsem si smíchala. Maso dám přikryté péct v pekáčku do vyhřáté trouby na 170 stupňů Celsia asi na 3 hodiny. Při pečení ho podlévám a otáčím dle potřeby. Výsledkem by měl být rozpadající se maso, které pomocí vidliček natrhám po vláknech a nechám ještě chvilku odpočívat ve výpeku.

Před podáváním si připravím dip z vypsaných ingrediencí. Cibuli, rajče i kyselé okurky nakrájím na kostičky a smíchám v misce. Když mám vše nachystané, začnu plnit ohřáté tortilly. Nejprve přijde na řadu dip, na něj listy salátu a salsa z cibule, rajčat a kyselých okurek. Naposledy dávám maso a potom už jen tortillu zabalím.

• Můj tip

Tortillu můžete naplnit oblíbenou zeleninou a šunkou. Potom se skvěle hodí například jako svačina pro děti.

Tak dobrou chuť!

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.