Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Madam Colombová zasahuje

    sobota 28.3 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 

Po svátcích přijde vhod odlehčená večeře

Po období hodování přichází na řadu v mnohých domácnostech recepty na odlehčená jídla. To ale neznamená, že si nepochutnáme. Vánoce určitě nejsou omluvou pro obžerství, ale tak či onak všechno to cukroví, pomazánky, salát, smažené řízky udělají své, i když se budete snažit nepřejídat. Tak co teď?

 

Tortilla s trhaným vepřovým masem

Suroviny:

Maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 1 lžičku drceného kmínu, 1/2 lžičky červené papriky, sůl, pepř

Salát: Balení mix salátů, 1 střední cibule, 1 větší rajče, 3 kyselé okurky

Dip: 3 lžíce majonézy (můžeme vyměnit za bílý jogurt), 1 lžíce drcených rajčat, 1/2 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek limetkové šťávy

+ tortilly k podávání

Nejprve si očistím maso, které důkladně obalím ve směsi koření, které jsem si smíchala. Maso dám přikryté péct v pekáčku do vyhřáté trouby na 170 stupňů Celsia asi na 3 hodiny. Při pečení ho podlévám a otáčím dle potřeby. Výsledkem by měl být rozpadající se maso, které pomocí vidliček natrhám po vláknech a nechám ještě chvilku odpočívat ve výpeku.

Před podáváním si připravím dip z vypsaných ingrediencí. Cibuli, rajče i kyselé okurky nakrájím na kostičky a smíchám v misce. Když mám vše nachystané, začnu plnit ohřáté tortilly. Nejprve přijde na řadu dip, na něj listy salátu a salsa z cibule, rajčat a kyselých okurek. Naposledy dávám maso a potom už jen tortillu zabalím.

• Můj tip

Tortillu můžete naplnit oblíbenou zeleninou a šunkou. Potom se skvěle hodí například jako svačina pro děti.

Tak dobrou chuť!

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace