Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Myslivecký ples

    sobota 18.1 20:00 - Radomyšl, KD

    K tanci a poslechu zahraje skupina Scéna.

  • Retro disco s Milošem Zemanem

    sobota 18.1 20:00 - Katovice, Sál KD

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Soutěže (1)

 

Tip na rychlou bezmasou večeři

Názory na bezmasá jídla se liší. Někdo si bez masa nedokáže představit den, jiný ho může jíst například jen dvakrát týdně, jiný maso nejí vůbec. Osobně bezmasé jídla zařazuji několikrát do týdne. Především z důvodu úspory času.

 

Kari rýže se zeleninou

Suroviny: 3 sáčky oblíbené rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých žampionů, 1 sáček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), kari, kurkuma, drcený koriandr, čerstvě mletý pepř, sůl, pár kapek olivového oleje

Postup:

Rýži dám vařit dle návodu. Ve větším hrnci na olivovém oleji začnu restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidám očištěné a pokrájené žampiony a restuji cca 10 minut. Nyní přidám všechno koření a nechám provonět. Teď přijde řada na zeleninu, tu přisypu na posledních pár minut restování. Směs smíchám s uvařenou rýží a můžu podávat. Skvěle chutná s oblíbeným zeleninovým salátem.

Teď už jen dobrou chuť.

• Můj tip

Do kari rýže můžete spotřebovat zbytky načaté čerstvé zeleniny z lednice.

vaše jihočeská kuchařka Karolína

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Obyvatel Tábora 

    Reagovat

     

    Místo vaření rýže samostatně ji dejte na cibulku suchou opražit a pak vařte při dolévání vývaru. Je to pak opravdu dobré ;)

    Vloženo 14.1.2020 10:37:17

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace