Tip na rychlou bezmasou večeři - Jižní Čechy Teď!
10. 1. 2020 21:03

Tip na rychlou bezmasou večeři

Názory na bezmasá jídla se liší. Někdo si bez masa nedokáže představit den, jiný ho může jíst například jen dvakrát týdně, jiný maso nejí vůbec. Osobně bezmasé jídla zařazuji několikrát do týdne. Především z důvodu úspory času.




 

Kari rýže se zeleninou

Suroviny: 3 sáčky oblíbené rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých žampionů, 1 sáček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), kari, kurkuma, drcený koriandr, čerstvě mletý pepř, sůl, pár kapek olivového oleje

Postup:

Rýži dám vařit dle návodu. Ve větším hrnci na olivovém oleji začnu restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidám očištěné a pokrájené žampiony a restuji cca 10 minut. Nyní přidám všechno koření a nechám provonět. Teď přijde řada na zeleninu, tu přisypu na posledních pár minut restování. Směs smíchám s uvařenou rýží a můžu podávat. Skvěle chutná s oblíbeným zeleninovým salátem.

Teď už jen dobrou chuť.

• Můj tip

Do kari rýže můžete spotřebovat zbytky načaté čerstvé zeleniny z lednice.

vaše jihočeská kuchařka Karolína

 

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.